Zo combineer je roze in je interieur

  • 2 april 2024
  • Luxaflex® blog
  • Tips, Trends

Wat doet roze in je interieur en welke kleur past bij een roze interieur? Het effect van de kleur hangt af van de intensiteit van de tint en hoe je het combineert. Maar één ding is zeker: roze is een it-kleur die je interieur meteen uniek maakt.

Veilig zachtroze

Roze in je interieur klinkt in eerste instantie als een gewaagde keuze, maar in een zachte, poederige tint − zoals de Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace™ − is het juist een veilige keuze als neutrale kleur in je interieur. Omdat het niet overheersend is, is het ook makkelijk te combineren met veel soorten tinten. Combineer zachtroze met andere pasteltinten om helemaal veilig te spelen en geen enkele kleur echt te laten overheersen.

roze Luxaflex® Duette® shades in de kinderkamer roze Luxaflex® Duette® shades in de kinderkamer

Voor elke ruimte

Om nog even bij zachtroze te blijven: dankzij de ontspannen zachtheid is het de ideale tint voor een kinderkamer of slaapkamer. Je kan deze ontspannen sfeer doortrekken naar de badkamer of elke andere ruimte in huis waar je helemaal tot rust wil kunnen komen. Een fellere variant, zoals magenta of fluoroze, kan dan weer voor extra energie zorgen als accent in een leefruimte. Denk bijvoorbeeld aan een kunstwerk, raamdecoratie of een fauteuil in het roze die de hele ruimte tot leven kan brengen.

Het effect van combinaties

Niet alleen de tint roze bepaalt het effect in je interieur, maar ook met welke andere tinten je het combineert. Toon-op-toon met zachtroze is heel ontspannend. Als je roze iets minder wil laten overheersen, maar toch een ontspannen sfeer wil creëren, kan je het combineren met aarde- of zandbruin. Het resultaat voelt heel natuurlijk aan. De combinatie van roze en zwart is dan weer heel modern en speels. Aan jou de keuze!

roze raamdecoratie combineren - natuurlijke bruintinten en modern zwart

Wil je via raamdecoratie aan de slag met roze in je interieur?