Duurzame Zonwering

Duurzaamheid is één van de belangrijkste problemen waar de wereld mee wordt geconfronteerd.

Maak een positief verschil!

Het is van cruciaal belang dat we allen onze schaarse natuurlijke rijkdommen zo efficiënt en zuinig mogelijk gebruiken.

Bij Luxaflex® proberen we onze producten en processen voortdurend te verbeteren om het milieu te beschermen. We werken met vooraanstaande onafhankelijke duurzaamheidsexperten en op basis van internationale normen, zodat u kunt genieten van veilige en verantwoorde producten voor uw woning.

Luxaflex® Silhouette® Shades Luxaflex® Silhouette® Shades

Innovatief design voor duurzaam wonen

Luxaflex® is al meer dan 70 jaar een pionier op het vlak van duurzaamheid.

Via de ontwikkeling van producten die de lichtinval regelen, ruimtes isoleren tegen hitte en koude en energie besparen, helpen we onze klanten hun woning energie-efficiënter en duurzamer te maken en hun voetafdruk te verkleinen door in te zetten op slimme design en productie. De ontwikkeling van producten met verantwoorde materialen en processen is een van de pijlers van de duurzaamheidsaanpak van Luxaflex®.

Verantwoorde Producten en Processen

We richten onze duurzaamheidsaanpak op 4 aspecten:

1: Ontwerp van producten die het comfort en de kwaliteit van het binnenmilieu verbeteren

2: Ontwikkeling van producten die het energieverbruik in gebouwen verlagen

3: Gebruik van verantwoorde materialen

4: Sociaal verantwoorde bedrijfsvoering.

Luxaflex® Duettte® Shades Luxaflex® Duettte® Shades

Duurzaamheid ondersteunen dankzij een fantastisch ontwerp

Door producten te ontwikkelen die de lichtinval regelen, ruimtes isoleren tegen warmte en koude en energie besparen, helpen we onze klanten hun voetafdruk te verkleinen dankzij slimme designs en productiemethodes.

We ontwierpen enkele van 's werelds belangrijkste innovaties op het gebied van duurzame raambekleding, waaronder de eerste lichtgewicht aluminium jaloezieën en
Duette® Shades – de eerste raambekleding op de markt die gericht is op energie-efficiëntie ter hoogte van het raam.

Onze andere producten, zoals de rolgordijnen, de verticale, horizontale en houten jaloezieën en de Plissé Shades, zijn gemaakt van duurzame materialen en bieden energiebesparende voordelen.

Luxaflex® Cradle to Cradle™- gecertificeerde producten

Het gebruik van materialen en processen die voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheids- en duurzaamheidsnormen staat ​​centraal in de duurzaamheidsvisie van Luxaflex®.

Cradle to Cradle Certified™ garandeert dat een product is ontworpen met gezonde en veilige materialen die het waard zijn om te recycleren, waardoor we minder of zelfs geen afval produceren.

Om de deugdelijkheid van onze materialen te beoordelen en te certificeren, hebben we de internationaal erkende Cradle to Cradle Certified ™-productnorm aangenomen.

We zijn er trots op dat onze Rolgordijnen, Plissé Shades, Verticale Jaloezieën en aluminium Horizontale Jaloezieën allemaal de Bronzen Cradle to Cradle-certificering hebben behaald.

Vraag uw plaatselijke Luxaflex®-dealer om u ons assortiment milieuvriendelijke producten voor uw huis te laten zien.

Gerecycleerde materialen

Sinds de jaren '70 produceert Luxaflex® horizontale jaloezieën van gerecycleerd aluminium, met tot 98% gerecycleerd materiaal.

De categorie Brons onder het label Cradle to Cradle Certified™ betekent dat alle componenten en coatings geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mens of milieu.

Het omvat ook het verantwoord omgaan met water en energie, respect voor mens en planeet.

Van gerecycleerde aluminium jaloezieën tot FSC-gecertificeerd hout en gerecycleerd plastic oceaanafval… we werken continu aan het verbeteren van de duurzame eigenschappen van onze producten en onze voetafdruk om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Milieuvriendelijke stoffen

Volgens schattingen komt er wereldwijd elk jaar 9 miljoen ton plastic afval in de oceanen terecht.

Onder invloed van de zeestromingen, de wind en de golven ontstaan er gigantische ophopingen van dit plastic. Deze drijvende plastic eilanden vormen een gevaar en doden onze zeedieren.

Luxaflex® is er trots op deel uit te maken van een programma dat al meer dan 30 ton aangespoeld plastic afval heeft verzameld.

Bovendien hebben we er goed gebruik van gemaakt. Onze nieuwste innovatie, GreenScreen® Sea-Tex™, is
's werelds eerste stof voor rolgordijnen en verticale jaloezieën, gemaakt van gerecycleerd aangespoeld plastic.

Ecologisch verantwoorde materialen: FSC hout

De Luxaflex® houten jaloezieën zijn gemaakt van FSC®-gecertificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen.

FSC is een internationale, niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer in de wereld. Als u het FSC-logo op een label ziet, kunt u met een gerust gemoed die producten kopen, wetend dat u uw steentje bijdraagt aan het behoud van onze bossen.

Bezoek onze pagina met houten jaloezieën om alle stijlen te zien of kom langs in uw plaatselijke Luxaflex®-showroom om het volledige assortiment van onze FSC-houtproducten te zien.

Vraag deskundig advies

Luxaflex® Duurzame Jaloezieën

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan bij uw plaatselijke Luxaflex®-dealer om ons assortiment duurzame jaloezieën te ontdekken en deskundig advies te krijgen op maat van uw huis en levensstijl.