Energiebesparende raamdecoratie

energiebesparende raamdecoratie

Bespaar energie bij je ramen

Zonder energie-efficiënte raambekleding kan tot 50% van de energie die gebruikt wordt om een huis te verwarmen of te koelen via je ramen ontsnappen. Maar wat is energie-efficiënte raamdecoratie en hoe kan je er het best gebruik van maken? Hieronder geven we je enkele tips.

Top 4 energiebesparingstips voor ramen en glaspartijen:

  1. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn.
  2. Houd de ramen dicht wanneer de verwarming of airconditioning aanstaat.
  3. Open de raamdecoratie op zonnige winterdagen om de warmte van de zon op te vangen en sluit ze ‘s nachts om de warmte binnen te houden.
  4. Sluit de raambekleding in de zomer om de warmte buiten te houden.

Luxaflex® raamdecoratie helpt op drie belangrijke manieren om energie te besparen:

1. Isolatie

In de winter ontsnapt de warmte in huis via de ramen. Diezelfde ramen laten in de zomer de warmte binnen. Met isolerende raambekleding kan je het energieverbruik verminderen, besparen op verwarmings- of airconditioningskosten en een comfortabeler binnenklimaat creëren.

2. Regulering van de zonnewarmte

De warmte die de zon afgeeft (zonne-energie) kan in de winter een welkome verwarmingsbron zijn, maar tijdens de zomer een ruimte erg warm en zelfs onaangenaam maken. Heel wat Luxaflex®-producten helpen je het zonlicht te reguleren voor maximale zonnewarmte in de winter en minimale zonnewarmte in de zomer. We hebben het hier over de g-factor. Hoe lager die factor, hoe beter.

3. Daglicht

Daglicht is een aangenaam alternatief voor lampen om een ruimte te verlichten met natuurlijk in plaats van kunstmatig licht. Veel van onze raamdecoratie is perfect om genoeg daglicht door te laten en zo het energieverbruik te verminderen aangezien er geen kunstmatig licht nodig is.

Wat is de meest energie-efficiënte raambekleding van Luxaflex®?

Het gebruik van raambekleding komt het binnenklimaat ten goede, zowel in de zomer als in de winter. Het gebruik van raambekleding komt het binnenklimaat ten goede, zowel in de zomer als in de winter.

Onze meest energie-efficiënte raambekledingsopties zijn:

  • Duette® Shades
  • Rolgordijnen
  • Gordijnen

Ga voor layering en/of PowerView® Automation om nog meer energie te besparen.

Wat maakt deze raamdecoratie zo bijzonder geschikt om energie te besparen? Lees meer over hun verschillende troeven:

Duette® Architella® met drie isolerende luchtstroken Duette® Architella® met drie isolerende luchtstroken

Energie-efficiënte Duette® Shades

Luxaflex® is marktleider in energiebesparende raambekleding.

In 1985 introduceerden we onze energie-efficiënte Duette® Shades, grotendeels als reactie op de energiecrisis van eind de jaren zeventig. Deze hebben een honingraatstructuur die een stilstaande isolerende luchtlaag voor je ramen creëert.

Het Architella®-model is het topproduct van onze collectie op het vlak van energiebesparing en energie-efficiëntie. In tegenstelling tot gewone Duette® Shades – met een dubbele plooi en één luchtstrook – heeft het Architella®-model vier stoflagen en drie isolerende luchtstroken. De dubbele honingraatstructuur zorgt dus voor een nog grotere energie-efficiëntie.

Alle stoffen in onze collectie Duette® Shades hebben een energierating voor isolatievermogen en wartmereductie, waaronder zelfs energielabel A ++ (afhankelijk van de stofkwaliteit)!

Een voorbeeld in cijfers: energie-efficiënt dubbel glas heeft een u-waarde (=isolatiewaarde) van 1,2 (referentieglas klasse C volgens EU-norm EN14501). In combinatie met verduisterende Duette® Architella® Shades 32 mm krijgt het glas een met 36% betere u-waarde van 0,77.

Duette® Shades zijn dus een uitstekende keuze voor wie extra wil isoleren en warmte of koude wil weren!

rolgordijnen met energie-efficiënte eigenschappen rolgordijnen met energie-efficiënte eigenschappen

Functionele rolgordijnen

De stoffen van onze collectie Rolgordijnen variëren tussen transparant, semi-transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Afhankelijk van de dichtheid van de weving biedt het rolgordijn verschillende isolatiekwaliteiten.

Rolgordijnen helpen hoe dan ook om de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten te houden, maar bijzonder energie-efficënt is het Screen-rolgordijn.

De belangrijkste taak van het Screen-rolgordijn is het tegenhouden van ongewenste warmte in de kamer (= een energiebesparend alternatief voor airconditioning) en het voorkomen van verblinding overdag, terwijl het aangename daglicht toch wordt binnengelaten.

Ook een rolgordijn met een warmtereflecterende achterzijde heeft een isolerende werking en helpt om de warmte binnen te houden bij koud weer (lage u-waarde, dus betere isolerende werking). En het beste van alles: de ruimte baadt nog steeds in het daglicht, je kan zien wat er buiten gebeurt en je bespaart energie, het hele jaar door!

Lees meer in de digitale brochure

Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren door onze energiebesparende en isolerende raamdecoratie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

gordijnen in combinatie met Duette® Shades gordijnen in combinatie met Duette® Shades

Gordijnen met uitstekende eigenschappen

Kamerhoge gordijnen hebben een uitstekende warmte-isolerende werking. Gordijnstof wordt warmer dan glas, waardoor het met gesloten gordijnen binnen warmer wordt. Dikke gordijnen verminderen ook de tocht. Hierdoor kan je de verwarming een graadje lager zetten en op jaarbasis tot 270 m³ gas oftewel 6% op je verwarmingskosten besparen.

Bepaalde stoffen hebben betere isolerende eigenschappen dan andere. Zo isoleren dichte stoffen beter dan transparante stoffen. Een doeltreffende en tegelijkertijd esthetische bescherming tegen de koude zijn bijvoorbeeld fluwelen gordijnen en verduisterende stoffen. Deze en vele andere gordijnkwaliteiten vind je in de collectie van Luxaflex®.

Werk in laagjes

Layering is een interieurtrend waarbij gordijnen worden gecombineerd met andere raamdecoratie, zoals vouwgordijnen, jaloezieën of rolgordijnen. Het ziet er leuk uit, voegt diepte en dimensie toe aan een ruimte, verbetert de akoestiek en geeft je dubbel de isolatievoordelen van raambekleding. Voor het meeste voordeel op vlak van warmte-isolatie kies je voor gordijnen in combinatie met Duette® Shades.

layering: Duette® Shades en kamerhoge gordijnen layering: Duette® Shades en kamerhoge gordijnen

Kies PowerView® Automation voor extra energie-efficiëntie

Om je woning nog energiezuiniger te maken, kan je je Luxaflex® raambekleding laten voorzien van PowerView® Automation: een draadloos smarthome-systeem waarmee je alle raamdecoratie kan bedienen via een afstandsbediening, spraakbesturing of een app. Je kan via de app bijvoorbeeld je raambekleding sluiten wanneer je niet thuis bent, maar merkt dat de temperatuur daalt of stijgt en je in een aangename temperatuur thuis wil komen. Of sluit PowerView® aan op je slimme thermostaat om je raamdecoratie automatisch te laten sluiten wanneer de temperatuur onder of boven een bepaalde graad gaat. Gemakkelijk en comfortabel!

PowerView® is bovendien compatibel met toonaangevende smarthome-systemen zoals Apple HomeKit, Google Assistant en Amazon Alexa.

Bekijk hoe PowerView® werkt in je plaatselijke Luxaflex® showroom.

officiële Luxaflex verkoper

Een winkel zoeken

Vraag advies bij het kiezen van energie-efficiënte raamdecoratie voor je woning.

Voer je stad in om een dealer bij jou in de buurt te vinden.