Energiebesparende raamdecoratie

energiebesparende raamdecoratie

Bespaar energie bij je ramen

Zonder energie-efficiënte raambekleding kan tot 50% van de energie die gebruikt wordt om een huis te verwarmen of te koelen via je ramen ontsnappen. Maar wat is energie-efficiënte raamdecoratie en hoe kan je er het best gebruik van maken? Hieronder geven we je enkele tips.

Top 4 energiebesparingstips voor ramen en glazen deuren:

  1. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed afsluiten.
  2. Houd de ramen dicht wanneer de verwarming of airconditioning aanstaat.
  3. Open je raamdecoratie op zonnige winterdagen om de warmte van de zon op te vangen en sluit ze ‘s nachts of wanneer de zon niet binnen schijnt om de warmte binnen te houden.
  4. Sluit de raambekleding in de zomer om de warmte buiten te houden, zeker wanneer de zon binnen schijnt.

Hoe besparen op elektriciteit en gas met Luxaflex® raamdecoratie:

1. Isolatie

In de winter kan de warmte in huis via de ramen ontsnappen. In de zomer laten je ramen dan weer de warmte binnen. Met isolerende raambekleding ga je dit tegen en verminder je je energieverbruik, bespaar je op verwarmings- en airconditioningskosten en creëer je een comfortabeler binnenklimaat.

2. Regulering van de zonnewarmte

De warmte die de zon afgeeft (zonne-energie) kan in de winter een welkome verwarmingsbron zijn, maar tijdens de zomer een ruimte erg warm en zelfs onaangenaam maken. Heel wat Luxaflex® producten helpen je het zonlicht te reguleren voor maximale zonnewarmte in de winter en minimale zonnewarmte in de zomer.

3. Daglicht

Daglicht is een aangenaam alternatief voor lampen, om een ruimte te verlichten met natuurlijk in plaats van kunstmatig licht. In onze collectie raamdecoratie zijn er veel opties die je privacy waarborgen en nog steeds genoeg daglicht doorlaten. Zo is er geen kunstmatig licht nodig en kan je je energieverbruik verminderen.

Het gebruik van raambekleding zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter. Het gebruik van raambekleding zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter.

Onze meest energie-efficiënte raambekleding:

  • Duette® shades
  • rolgordijnen
  • gordijnen

Ga voor layering en/of PowerView® automation om nog meer energie te besparen.

hoe minder gas verbruiken: Duette® Architella® shades met drie isolerende luchtstroken hoe minder gas verbruiken: Duette® Architella® shades met drie isolerende luchtstroken

Energie-efficiënte Duette® shades

Luxaflex® is marktleider in energiebesparende raambekleding.

In 1985 introduceerden we onze energie-efficiënte Duette® shades, grotendeels als reactie op de energiecrisis van eind de jaren zeventig. Deze hebben een honingraatstructuur die een stilstaande isolerende luchtlaag voor je ramen creëert.

Duette® Architella® shades zijn het topproduct van onze collectie op het vlak van energiebesparing en energie-efficiëntie. In tegenstelling tot gewone Duette® shades – met een dubbele plooi en één luchtstrook – hebben Duette® Architella® shades vier stoflagen en drie isolerende luchtstroken. De dubbele honingraatstructuur zorgt dus voor een nog grotere energie-efficiëntie.

Alle stoffen in onze collectie Duette® shades hebben een energierating voor isolatievermogen en wartmereductie, waaronder zelfs energielabel A++ (afhankelijk van de stofkwaliteit).

Een voorbeeld in cijfers: energie-efficiënt dubbel glas heeft een u-waarde van 1,2 (referentieglas klasse C volgens EU-norm EN14501). Hoe lager de u-waarde, hoe beter een scheidingsconstructie isoleert. In combinatie met verduisterende Duette® Architella® shades 32 mm krijgt het glas een met 36% betere u-waarde van 0,77.

Duette® shades zijn dus een uitstekende keuze voor wie extra wil isoleren en warmte of koude wil weren.

rolgordijnen met energie-efficiënte eigenschappen rolgordijnen met energie-efficiënte eigenschappen

Functionele rolgordijnen

Onze collectie rolgordijnen bevat transparante, semi-transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Afhankelijk van de dichtheid van de weving biedt het rolgordijn verschillende isolatiewaarden.

Bijzonder energie-efficënt is het screen rolgordijn. Het voorkomt dat ongewenste warmte een kamer binnenkomt (een energiebesparend alternatief voor airconditioning) en voorkomt schittering in de ogen of schermreflecties, terwijl het toch aangenaam daglicht binnenlaat.

Ook een rolgordijn met een warmtereflecterende achterzijde werkt bijzonder isolerend en helpt om de warmte binnen te houden bij koud weer. En het beste van alles: de ruimte baadt nog steeds in het daglicht, je kan nog goed naar buiten kijken en je bespaart energie, het hele jaar door!

Hoe energie besparen in huis met raamdecoratie

Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren door onze energiebesparende en isolerende raamdecoratie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

hoe elektriciteit besparen: gordijnen met Duette® shades hoe elektriciteit besparen: gordijnen met Duette® shades

Gordijnen met uitstekende isolatiewaardes

Kamerhoge gordijnen hebben een uitstekende warmte-isolerende werking. Gordijnstof wordt warmer dan glas, waardoor het met gesloten gordijnen binnen warmer wordt. Dikke gordijnen verminderen ook de tocht. Hierdoor kan je de verwarming een graadje lager zetten en op jaarbasis tot 270 m³ gas oftewel 6% op je verwarmingskosten besparen.

Bepaalde stoffen hebben betere isolerende eigenschappen dan andere. Zo isoleren dichte stoffen beter dan transparante stoffen. Een doeltreffende en tegelijkertijd esthetische bescherming tegen de koude zijn bijvoorbeeld fluwelen gordijnen en verduisterende stoffen. Deze en vele andere gordijnkwaliteiten vind je in de collectie van Luxaflex®.

Werk in laagjes

Layering is een interieurtrend waarbij gordijnen worden gecombineerd met andere raamdecoratie, zoals vouwgordijnen, jaloezieën of rolgordijnen. Het ziet er leuk uit, voegt diepte en dimensie toe aan een ruimte, verbetert de akoestiek en geeft je dubbel de isolatievoordelen van raambekleding. Voor het meeste voordeel op vlak van warmte-isolatie kies je voor gordijnen in combinatie met Duette® shades.

layering: Duette® shades en kamerhoge gordijnen layering: Duette® shades en kamerhoge gordijnen

Kies PowerView® automation voor extra energie-efficiëntie

Om je woning nog energiezuiniger te maken, kan je je Luxaflex® raambekleding laten voorzien van PowerView® automation, ons draadloos bedieningssysteem waarmee je alle raamdecoratie kan bedienen via een afstandsbediening, spraakbesturing of een app. Je kan via de app bijvoorbeeld je raambekleding sluiten wanneer je niet thuis bent, maar merkt dat de temperatuur daalt of stijgt en je in een aangename temperatuur thuis wil komen. Of sluit PowerView® aan op je slimme thermostaat om je raamdecoratie automatisch te laten sluiten wanneer de temperatuur onder of boven een bepaalde graad gaat. Gemakkelijk en comfortabel!

PowerView® is bovendien compatibel met toonaangevende smart home systemen zoals Apple HomeKit, Google Assistant en Amazon Alexa.

Bekijk hoe PowerView® werkt in je plaatselijke Luxaflex® showroom.

officiële Luxaflex verkoper

Een winkel zoeken

Vraag advies bij het kiezen van energie-efficiënte raamdecoratie voor je woning.

Voer je stad in om een dealer bij jou in de buurt te vinden.