Kindveiligheid raamdecoratie

Kindveilige bedieningskeuzes

Bij Luxaflex® beschouwen we kindveiligheid als onze hoogste prioriteit.

Opgroeiende kinderen hebben een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. Doodgewone zaken zoals je raamdecoratie kunnen dan ineens een gevaar vormen. Het veiliger maken van onze producten voor huizen met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie. Je plaatselijke Luxaflex® dealer zal je begeleiden naar de beste oplossing voor je gezin en huis, maar we geven je alvast wat advies om je op weg te helpen.

kindveilige raamdecoratie - kindveiligheid
Luxaflex LightLine® rolgordijnen | kindveiligheid raamdecoratie Luxaflex LightLine® rolgordijnen | kindveiligheid raamdecoratie

Ontworpen met het oog op veiligheid

Luxaflex® voldoet altijd aan de vereisten voor binnenzonwering zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120.
Daarin is de standaard bedieningslengte voor binnenzonwering met koord- of kettingbediening teruggebracht tot maximaal 1 meter om het risico dat kinderen erin verstrikt geraken te beperken. We ontwikkelen steeds nieuwe producten, productopties en bedieningen om aan de wetgeving te blijven voldoen en de veiligheid van jouw kinderen te garanderen.

Luxaflex® Duette® shades | kindveiligheid raamdecoratie Luxaflex® Duette® shades | kindveiligheid raamdecoratie

Tips voor kindveilige raamdecoratie

Wij doen er alles aan om onze producten zo kindveilig mogelijk te ontwerpen. Toch dienen volgende richtlijnen nog steeds goed in acht genomen te worden door kopers en gebruikers van raamdecoratie om te vermijden dat jonge kinderen verstrikt raken in de lus van koorden en kettingen waarmee de producten bediend worden:

  1. Houd de koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
  2. Verwijder bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raamdecoratie.
  3. Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
  4. Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te vermijden.
Luxaflex® PowerView® automation - smart home bediening Luxaflex® PowerView® automation - smart home bediening

Kindveilige bedieningen

Er zijn heel wat manieren om te genieten van een eenvoudige, soepele én kindveilige bediening van je Luxaflex® raamdecoratie.

Al onze innovatieve bedieningssystemen – van koordloze tot smart home bediening – zijn ontworpen om jou maximale kindveiligheid en ultiem gebruiksgemak te bieden. Bezoek onze pagina met alle innovatieve bedieningen om de mogelijkheden te ontdekken.

Luxaflex® showroom Luxaflex® showroom

Waar kan ik Luxaflex® raambekleding kopen?

In je plaatselijke Luxaflex® showroom krijg je deskundig advies bij de keuze van je raambekleding, voor de oplossing die het best bij jouw gezin en huis passen. We hebben een brede waaier aan kleuren, patronen en ontwerpen die perfect passen in kinderkamers, speelkamers en slaapkamers van kleine kinderen. Maak vandaag nog een afspraak of ga vrijblijvend langs.