Kindveiligheid raamdecoratie

Kindveilige bedieningskeuzes

Opgroeiende kinderen hebben een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. En dat betekent dat doodgewone zaken zoals je raamdecoratie ineens gevaren met zich mee kunnen brengen. Bij Luxaflex® beschouwen we de kindveiligheid als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze producten voor huizen met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie. Jouw plaatselijke Luxaflex®-dealer zal je begeleiden naar de beste oplossing voor je gezin en huis, maar we geven je alvast wat advies om je te helpen. Vraag onze gratis brochure aan voor een uitgebreid overzicht van de kindveiligheid opties van onze producten.

kindveilige raamdecoratie - kindveiligheid
Luxaflex® Duette® Shades | Kindveiligheid raamdecoratie Luxaflex® Duette® Shades | Kindveiligheid raamdecoratie

Ontworpen met oog voor veiligheid

Luxaflex® voldoet altijd aan de minimale vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120 (Aan de binnenzijde geplaatste zonneschermen — Prestatie-eisen inclusief veiligheid).

Daarnaast ontwikkelen we steeds nieuwe producten en opties om het risico op ongevallen te verkleinen. Als gevolg van de wijzigingen in de Europese norm is de standaard bedieningslengte voor de meeste raamdecoratieen met koord- of kettingbediening teruggebracht tot maximaal 1 meter, om het risico op letsel bij jonge kinderen te beperken.

Luxaflex® rolgordijnen | Kindveiligheid raamdecoratie Luxaflex® rolgordijnen | Kindveiligheid raamdecoratie

Algemeen advies

Kopers en gebruikers van raamdecoratie moeten zich bewust zijn van de risico’s die loshangende koorden, banden, kettingen en draden voor jonge kinderen kunnen vormen. De volgende richtlijnen moeten daarom steeds in acht worden genomen:

  1. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, banden en verbindingskoorden waarmee het product bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun keel wikkelen.
  2. Houd de koorden buiten het bereik van jonge kinderen om wurging te voorkomen.
  3. Verwijder bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van raamdecoratie.
  4. Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
  5. Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen.

Inspiratie – Kindveilige raamdecoratie

Luxaflex® PowerView® Automation - Smart Home bediening Luxaflex® PowerView® Automation - Smart Home bediening

Ontworpen met oog voor veiligheid

Er zijn heel wat manieren om te genieten van een eenvoudige, soepele bediening van je Luxaflex® raamdecoratie met ingebouwde kindveilige bediening.

Al onze innovatieve bedieningssystemen – van koordloos tot smart home-bediening – zijn ontworpen om jou maximale kindveiligheid en ultiem gebruiksgemak te bieden. Bezoek onze pagina met de Bedieningsopties om alle mogelijkheden te zien.

Luxaflex®-showroom Luxaflex®-showroom

Waar kopen?

We selecteren samen het juiste product voor jouw huis In je plaatselijke Luxaflex® showroom krijg je deskundig advies bij je keuze voor de producten, functies en bedieningsmethoden die het best bij je huis passen We hebben een complete waaier van kleuren, patronen en ontwerpen die perfect zijn voor kinderkamers, speelkamers en slaapkamers van kleine kinderen. Boek vandaag nog een gratis afspraak.