Raamdecoratie home office

Wat is de beste keuze?

Aangezien thuiswerken voor velen onder ons de norm is geworden, is het concept van een home office geëvolueerd. Hoewel een aparte kamer die kan afgesloten worden nog steeds ideaal is, doen keukens, eettafels en andere delen van ons huis steeds vaker ook dienst als werkruimtes. Het maakt niet uit waar je aan de slag gaat wanneer je je werkdag begint, je wilt je elke ochtend goed voelen zodra je je kantoorruimte binnenloopt. Een goed verlichte werkruimte is comfortabel, uitnodigend, motiverend en bevordert de concentratie. Natuurlijk licht en de juiste raamdecoratie die je maximaal van dat licht laat genieten, spelen een grote rol bij het creëren van een aangename én productieve sfeer. Lees onze tips en ideeën voor home office raamdecoratie of shutters die voor jou doen wat ze moeten doen.

Inspiratiegalerij voor home office raamdecoratie

Lichtinval regelen

Daglicht is verreweg de beste optie voor de concentratie en het welzijn. De lichtinval in je home office regelen is essentieel als je de zonnestralen maximaal wil benutten. Een home office moet zowel overdag als ’s avonds goed verlicht zijn, waarbij te fel middaglicht afgezwakt wordt, terwijl je ook ’s avonds laat wil kunnen doorwerken.

Rolgordijnen Rolgordijnen

Home office raamdecoratie die verblinding verminderen

Hoewel zonlicht aangenaam is, kunnen de zonnestralen, als je aan je bureau zit met het kantoorraam achter je, overmatige weerspiegeling op je computerscherm veroorzaken. En dat kan ertoe leiden dat je dichterbij kijkt of juist naar achteren leunt om beter te zien, wat geen van beide ideaal is. Je kan die weerspiegeling aanzienlijk verminderen en vermoeide ogen voorkomen door de natuurlijke lichtinval te regelen met rolgordijnen. Met hun strakke lijnen en klassieke uitstraling zijn ze veelzijdig genoeg voor elke kamer, inclusief het home office. Onze rolgordijnen hebben prachtige texturen en designs die een aanvulling vormen op een brede waaier aan interieurstijlen. En door lichtfilterende transparante stoffen te kiezen kan je mogelijke verblinding en weerspiegeling gemakkelijk verminderen. Je kan de schittering ook verminderen en maximaal gebruikmaken van natuurlijk licht met ons unieke assortiment jaloezieën met een Top-Down/Bottom-Up-bediening. Pas de jaloezieën eenvoudig van boven naar beneden, van onder naar boven of in een combinatie van beide aan om de perfecte balans tussen licht en privacy te krijgen.

Luxaflex® Dag & Nacht Duette® Shades Luxaflex® Dag & Nacht Duette® Shades

De beste raamdecoratie voor maximaal comfort

Tot 50% van de verwarmings- en koelingsenergie van een huis kan verloren gaan via de ramen. Werken in een te warme of te koude ruimte kan je concentratie verstoren. De juiste raambekleding kan daarentegen je algehele comfortniveau bevorderen. Het honingraatontwerp van onze Duette® Architella® Shades, houdt lucht vast bij het raam en creëert een extra isolatielaag om je warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Het honingraat-in-een-honingraatontwerp is een uitstekende keuze voor een energiezuinige home office. Deze speciale jaloezieën bieden niet alleen superieure isolatie en maximaal comfort; ze zijn ook verkrijgbaar in een brede waaier aan prachtige stofkleuren en speciale texturen.

Werken zonder afgeleid te worden?

Hoewel een home office met uitzicht en veel natuurlijk licht de werksfeer zeker ten goede komt, kan de bedrijvigheid buiten – zoals mensen die hun hond uitlaten of je kinderen die in de tuin spelen – je van je werk afleiden. De oplossing? Doorschijnende stoffen. Onze Silhouette® Shades hebben bijvoorbeeld zachte stoffen lamellen die gemakkelijk kantelen om je zicht naar buiten te belemmeren (of omgekeerd, voor privacy overdag), terwijl je toch geniet van de schoonheid van zacht gefilterd licht.

Luxaflex® Silhouette® Shades - Home office raamdecoratie
Luxaflex® Shutters Luxaflex® Shutters

Netjes opgeruimd

Zelfs in een kleine kantoorruimte die te krap lijkt, kun je trucs gebruiken om de ruimte optimaal te benutten, zoals rekken die net tot onder het plafond lopen voor dossiers die je niet elke dag nodig hebt. Een slimme ruimtebesparende truc combineert opslag met een visuele takenlijst; gebruik klemborden aan haken om individuele documenten vast te maken en hang ze plat tegen de muur. Als je een aparte ruimte hebt, geef deze dan een ander gevoel dan de rest van je huis, zodat je weet wanneer je je kantoor binnenstapt en het tijd is om je te concentreren. Ruimtebesparende witte shutters zijn perfect voor deze gezellige kantoorruimte en combineren lichtregeling met bescherming tegen inkijk door voorbijgangers.

Luxaflex® Verticale jaloezieën - Home office raamdecoratie

De beste home office raamdecoratie voor grote ramen

Als je grote ramen of glazen schuifdeuren in je werkruimte hebt, zijn moderne verticale jaloezieën een goede optie omdat ze een uitstekende flexibiliteit bieden met lamellen die precies kunnen worden versteld om maximaal te genieten van natuurlijk licht, verblinding te verminderen of je mate van privacy te behouden. De lamellen kunnen ook volledig worden ingetrokken en nemen dan minimale ruimte in beslag, zodat je van een onbelemmerd uitzicht geniet.

Home office raamdecoratie Home office raamdecoratie

Raamdecoratie voor elk type raam

Heb je een gebogen, schuin of rond raam? Of heeft je kantoor een boograam, een hoekraam of erkers? Wat de vorm van je kantoorraam ook is, je vindt vast en zeker een oplossing die verblinding tegengaat, je comfort bevordert, afleiding tot een minimum herleid en gemakkelijk verstelbaar is. Luxaflex® biedt een heel assortiment op maat gemaakte raamdecoratie voor unieke ramen met speciale vormen. Zo vind je zelfs voor het meest uitdagende raamdesign een mooie oplossing.

PowerView® Smart Home Automation PowerView® Smart Home Automation

Voeg het gemak van Smart Home toe

Wanneer je midden in een videoconferentie zit, wil je je niet hoeven te verontschuldigen om de jaloezieën omlaag te doen wanneer de zonnestralen je scherm overladen met licht. Dat is waar het gemak van geautomatiseerde bediening handig blijkt. Met geautomatiseerde raamdecoratie kan je ze verstellen zonder uit je stoel te moeten komen. Overweeg slimme home office raamdecoratie met PowerView® Automation waarmee je je raamdecoratie kunt bedienen met een afstandsbediening, een app of je stem (indien geïntegreerd met een compatibel smart-home-systeem). Je kunt je zonwering zelfs zo instellen dat ze zich automatisch aanpassen aan een schema dat jij programmeert, zoals elke middag sluiten wanneer de zon hoog staat en de zonnestralen te fel zijn.

Vraag een adviesgesprek aan

Bezoek je plaatselijke Luxaflex®-dealer voor deskundig advies over de juiste oplossing voor jouw home office.