Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™

  • 3 januari 2024
  • Luxaflex® blog
  • Nieuws

Nieuw jaar, nieuw kleurtje in je interieur? Breng een positief gevoel in huis met de Levis Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace™. Combineer deze zachte trendkleur naargelang je voorkeur en het gevoel dat je in een kamer wil creëeren met warme, kalme of vrolijke kleuren, om van je woning een speciale plek te maken waar je je echt thuis voelt.

(foto: Levis)

Een plek waar je je thuis voelt

Elk jaar brengt verfspecialst Levis internationaal gerenommeerde designexperts samen om te brainstormen over toekomstige trends met als centrale vraag: waar hebben we de komende jaren behoefte aan in onze woningen en hoe vertaalt zich dit in één kleur? Ze besloten dat het in de drukke, complexe en soms hectische wereld van vandaag belangrijker dan ooit is dat onze woning een speciale plek is waar we echt kunnen thuiskomen en ons helemaal op ons gemak voelen. De Kleur van het Jaar 2024 werd daarom de zachte en positieve roze tint Sweet Embrace™.

Een positieve basis

Sweet Embrace™ is een optimistische roze tint geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken. Ze verzacht vooral zonovergoten kamers. Kamers die op het noorden georiënteerd zijn, kunnen er juist een warme gloed van krijgen.

Ze mag dan wel een tint roze zijn, maar de kleur is subtiel genoeg om als basiskleur te dienen die met vele andere tinten kan worden gecombineerd. Levis ontwikkelde dan ook drie kleurenpaletten rond Sweet Embrace™ die elk een eigen effect genereren: warm, kalm of vrolijk.

warm kleurenpallet met Sweet Embrace™ (foto: Levis) warm kleurenpallet met Sweet Embrace™ (foto: Levis)

Warm met Sweet Embrace™

Laat je woning vertrouwd en comfortabel aanvoelen door de combinatie van Sweet Embrace™ met warme tinten. Levis keek naar de natuur voor inspiratie: tinten van natuursteen, aarde en klei. Roodoranje vloeit bijvoorbeeld mooi over in de Kleur van het Jaar. Dit kleurenpalet past dan ook perfect bij warme natuurlijke materialen zoals terracotta, klei en hout.

kalm kleurenpallet met Sweet Embrace™ (foto: Levis) kalm kleurenpallet met Sweet Embrace™ (foto: Levis)

Kalm met Sweet Embrace™

Met het kalme kleurenpallet kan je zelfs een drukke kamer rustgevend doen aanvoelen. Het bestaat uit donkere groen- en blauwtinten, geïnspireerd op bos- en zeelandschappen. Vul aan met zachte natuurlijke materialen, zoals kurk, hout en wol, en het resultaat creëert een rustgevende plek om te ontspannen en je gedachten te verzetten.

vrolijk kleurenpallet met Sweet Embrace™ (foto: Levis) vrolijk kleurenpallet met Sweet Embrace™ (foto: Levis)

Vrolijk met Sweet Embrace™

Trek je terug in een positieve en vrolijke sfeer door een moderne combinatie van Sweet Embrace™ met lila en geeltinten. Een ideale geeltint in dit kleurenpalet is zacht okergeel om ook die warmte toe te voegen. De Kleur van het Jaar balanceert deze vrolijke kleuren uit zodat het geheel niet opdringerig overkomt. Ook dit kleurenpallet combineert goed met natuurlijke materialen, of waarom niet met een vrolijke bos bloemen?