Wat is een smart home?

Maak het leven gemakkelijker

Van thermostaten en intelligente beveiligingssystemen tot geautomatiseerde zonwering: smart home apparaten helpen ons om ons dagelijks leven in goede banen te leiden en efficiëntere en comfortabelere huizen te creëren. Iets voor jou? Ontdek de voordelen van domotica – waaronder smart home raamdecoratie van Luxaflex® – om je te helpen beslissen of het de juiste keuze is voor jouw levensstijl en woning.

smart home met Luxaflex® Duette® Shades smart home met Luxaflex® Duette® Shades

Hoe kunnen smart home-apparaten je helpen?

‘Smart home’ beschrijft een omgeving waar technologie bepaalde taken in je huis automatiseert door middel van apps en sensoren, i.e. domotica. Met behulp van een centrale bediening, app of een systeem dat spraakopdrachten, programma's en timers combineert, helpen slimme apparaten je dagelijkse activiteiten efficiënter te maken.

smart home assistent smart home assistent

Toonaangevende smart home-systemen

Bedrijven zoals Google, Amazon, Samsung, Luxaflex®, Phillips Hue en Apple HomeKit* bieden smart home apparaten aan die met elkaar verbonden zijn. Zo ontstaat volledige of gedeeltelijke domotica die de veiligheid, de energiebesparing, het comfort en het gemak in je woning verbetert.

*Apple is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. HomeKit is een handelsmerk van Apple Inc. Amazon en Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn gelieerde ondernemingen. Android is een handelsmerk van Google Inc. *Apple is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. HomeKit is een handelsmerk van Apple Inc. Amazon en Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn gelieerde ondernemingen. Android is een handelsmerk van Google Inc.

Waarom is slimme raamdecoratie een slimme zet?

Overweeg je slimme raamdecoratie voor thuis, maar weet je niet zeker of je ze echt nodig hebt? Eén ding is zeker: domotica biedt heel wat gemak en tal van voordelen. Luxaflex® Duette® shades met ons PowerView® automation systeem kunnen bijvoorbeeld helpen om je huis koel te houden in de zomer, warm in de winter en het hele jaar door energiezuinig, dankzij de instant smart home bediening.

smart home Duette® Shades smart home Duette® Shades
PowerView® automation Pebble®

Het gemak van slimme raambekleding

PowerView® automation zorgt ervoor dat je Luxaflex®-raamdecoratie automatisch omhoog gaat, zakt of versteld wordt met behulp van de app op een smart device, een afstandsbediening, een wandschakelaar of met je stem via Apple HomeKit, Amazon Alexa of Google Assistant. Het gemotoriseerd bedieningssysteem is verkrijgbaar voor alle op maat gemaakte raambekleding van Luxaflex®. Vraag in je plaatselijke Luxaflex®-showroom naar advies over de beste keuze voor jouw huis.

Luxaflex® smart home Rolgordijnen Luxaflex® smart home Rolgordijnen

“Alexa, sluit de jaloezieën”

Gezellig tv aan het kijken tot de zon op je scherm komt te schijnen en je de ruimte wil verduisteren, maar je net zo gezellig in de zetel zit? Geen probleem: sluit PowerView® aan op je spraakassistent, zeg "sluit de jaloezieën" en de rest gaat vanzelf, zonder dat je onder je warme fleecedeken vandaan hoeft te komen.

Luxaflex® ClearView™ Silhouette® shades met PowerView® Luxaflex® ClearView™ Silhouette® shades met PowerView®

Ontworpen voor jouw levensstijl

Programmeer je Luxaflex® PowerView® raambekleding zodat ze automatisch beweegt, zowel overdag als ’s nachts, met gepersonaliseerde instellingen voor elke kamer apart of voor je hele woning in één keer. En dit allemaal gesynchroniseerd met jouw dagelijks ritme.

maak je huis energiezuiniger maak je huis energiezuiniger

Energie-efficiëntie en uv-bescherming

Met PowerView® raamdecoratie kan je ook warmteverlies in de winter voorkomen, fel zonlicht in de zomer tegenhouden en je meubels en vloeren beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Dus ben je van huis, maar merk jij of je slimme thermostaat dat de temperatuur snel daalt? Of komt de zon juist volop achter de wolken vandaan? Met de PowerView®-app en/of het koppelen van je raambekleding aan je slimme thermostaat sluit je raamdecoratie automatisch, vanop afstand.

aansluiting op je smart home thermostaat aansluiting op je smart home thermostaat

Aansluiting op slimme thermostaten

Als je de Luxaflex® PowerView® hub aansluit op je slimme thermostaat, gaat je raamdecoratie automatisch open of dicht op basis van jouw temperatuurinstellingen. Zo kan je het energieverbruik in je woning optimaal beperken.

veilig op reis met PowerView® veilig op reis met PowerView®

Veiliger wonen

PowerView® zorgt voor extra veiligheid in huis wanneer je weg bent door je raamdecoratie op afstand en zelfs automatisch te laten bewegen. Dit geeft de indruk dat er iemand thuis is, vooral als je je raamdecoratie programmeert volgens een willekeurig schema in plaats van op vaste tijden. Bovendien is PowerView® compatibel met toonaangevende smart home beveiligingssystemen.

Luxaflex® smart home Verticale Jaloezieën Luxaflex® smart home Verticale Jaloezieën

Bescherm je privacy

Als je grote moderne ramen of schuifdeuren hebt die uitkijken op een tuin, wil je misschien je privacy beschermen tegen voorbijgangers of buren. Door bijvoorbeeld te kiezen voor verticale jaloezieën met PowerView®, kan je de lamellen op afstand 180 graden laten draaien om je volledige privacy te geven.

ontworpen met oog voor veiligheid ontworpen met oog voor veiligheid

Kindveiligheid

Luxaflex® is marktleider op het gebied van kindveilige raamdecoratie en besturingssystemen. Ons PowerView® automation systeem biedt jou en je gezin dan ook niet alleen het ultieme bedieningsgemak, maar ook een verbeterde veiligheid ter hoogte van je ramen.

Totale domotica

Smart home-technologie evolueert snel en daarmee groeit ook de vraag naar geautomatiseerde raamdecoratie. En dankzij de mogelijkheid om Luxaflex® PowerView® raamdecoratie te integreren in toonaangevende smart home-systemen, kan je bijna alles in huis automatiseren, van het inschakelen van je verlichting tot het vergrendelen van je deuren en het sluiten van je raambekleding.

smart home met PowerView® automation smart home met PowerView® automation
Laat je adviseren door een expert

Laat je adviseren door een expert

Ga aan de slag met smart home raamdecoratie van Luxaflex®. Meer weten? Maak een afspraak bij je plaatselijke Luxaflex®-dealer om ons assortiment smart home raambekleding te ontdekken en deskundig advies te krijgen over de beste keuze voor jouw huis en levensstijl.

FAQ - smart home