Wat is een smart home?

Maakt het leven gemakkelijker

Van thermostaten en intelligente beveiligingssystemen tot geautomatiseerde zonwering, smart home apparaten helpen ons om ons dagelijks leven in goede banen te leiden en efficiëntere en comfortabelere huizen te creëren. Wat is de beste keuze voor jouw huis? Overweeg deze voordelen om je te helpen beslissen of de smart home raamdecoratie van Luxaflex® de juiste keuze is voor jouw levensstijl en huis.

Luxaflex® Rolgordijnen met Smart Home Luxaflex® Rolgordijnen met Smart Home

Hoe kunnen Smart Home-apparaten je helpen?

Domotica of ‘smart home’ is slechts een manier om een omgeving te beschrijven waar technologie bepaalde taken in je huis automatiseert door middel van apps en sensoren. Met behulp van een centrale bediening, app of een systeem dat spraakopdrachten, programma's en timers combineert, helpen slimme apparaten je dagelijkse activiteiten efficiënter te maken.

Smart Home Control Smart Home Control

Toonaangevende Smart Home-systemen

Bedrijven zoals Google, Amazon, Samsung, Luxaflex®, Phillips Hue, Apple HomeKit* bieden smart home apparaten aan die met elkaar verbonden zijn. Zo ontstaat volledige of gedeeltelijke domotica die de veiligheid, energiebesparing, het comfort en het gemak in je huis verbetert.

*Apple is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. HomeKit is een handelsmerk van Apple Inc. Amazon en Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn gelieerde ondernemingen. Android is een handelsmerk van Google Inc. *Apple is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. HomeKit is een handelsmerk van Apple Inc. Amazon en Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn gelieerde ondernemingen. Android is een handelsmerk van Google Inc.

Waarom is slimme raamdecoratie een slimme zet?

Overweeg je slimme raamdecoratie voor thuis, maar weet je niet zeker of je ze echt nodig hebt? Eén ding is zeker: domotica biedt heel wat gemak en tal van voordelen. De Duette® Shades van Luxaflex® met ons PowerView® Automation systeem kunnen bijvoorbeeld helpen om je huis koel te houden in de zomer, warm in de winter en het hele jaar door energiezuinig te houden, dankzij de instant smart home bediening.

Smart home Duette® Shades Smart home Duette® Shades
PowerView® Automation

Het gemak van een smart home

PowerView® Automation zorgt ervoor dat je Luxaflex®-raamdecoratie onmiddellijk omhoog gaan, zakken of versteld worden met behulp van de PowerView®-app op een smart device, een afstandsbediening, een wandschakelaar of met je stem via Apple HomeKit, Amazon Alexa of Google Assistant. Bovendien is PowerView® verkrijgbaar voor alle op maat gemaakte raamdecoratieen van Luxaflex®, waaronder de rolgordijnen, horizontale raamdecoratie, houten raamdecoratie, vouwgordijnen, verticale raamdecoratie en Twist® rolgordijnen, plus onze exclusieve Silhouette®, Duette® en Plissé Shades. Vraag in je plaatselijke Luxaflex®-showroom naar advies over de beste keuze voor jouw huis.

Luxaflex® Smart Home Rolgordijnen Luxaflex® Smart Home Rolgordijnen

“Alexa, sluit de raamdecoratie”

Tv kijken en de kamer verduisteren? Geen probleem, sluit PowerView® aan op je spraakassistent en krijg direct controle over je Luxaflex® raamdecoratie.

Luxaflex® Silhouette® ClearView™ Shades met PowerView® Luxaflex® Silhouette® ClearView™ Shades met PowerView®

Ontworpen voor jouw levensstijl

Programmeer jouw Luxaflex® PowerView® raambekleding zodat ze automatisch bewegen, zowel overdag als ’s nachts, met gepersonaliseerde instellingen voor elke kamer of voor je hele huis. Allemaal gesynchroniseerd met hoe jij leeft.

Maak je huis energiezuiniger Maak je huis energiezuiniger

Energie-efficiëntie en uv-bescherming

Met PowerView® raamdecoratie kan je ook warmteverlies in de winter voorkomen, fel zonlicht in de zomer blokkeren en je meubels en vloeren beschermen tegen schadelijke uv-stralen.

Aansluiting op smart home thermostaten Aansluiting op smart home thermostaten

Aansluiting op smart home thermostaten

Als je jouw Luxaflex® PowerView® Hub aansluit op slimme verwarmingsbedieningen, zullen je raamdecoratie bewegen op commando’s die bepalen of het verstellen van je raamdecoratie het energieverbruik van je huis helpt verminderen.

Luxaflex® Silhouette® Shades met PowerView® Luxaflex® Silhouette® Shades met PowerView®

Veiliger wonen

PowerView® zorgt voor extra veiligheid in huis wanneer je weg bent door je raamdecoratie automatisch op te trekken of te laten zakken. Dit geeft de indruk dat er iemand thuis is, vooral als je jouw raamdecoratie programmeert volgens een willekeurig schema in plaats van op vaste tijden. PowerView® is compatibel met toonaangevende smart home beveiligingssystemen.

Luxaflex® Smart Home Verticale raamdecoratie Luxaflex® Smart Home Verticale raamdecoratie

Bescherm je privacy

Als je grote moderne ramen of schuifdeuren hebt die uitkijken op een tuin, moet je misschien je privacy beschermen tegen voorbijgangers of buren. Door bijvoorbeeld voor de verticale jaloezieën met PowerView® te kiezen, kan je de lamellen automatisch 180 graden draaien om je volledige privacy te geven.

Ontworpen met oog voor veiligheid Ontworpen met oog voor veiligheid

Kindveiligheid

Luxaflex® is marktleider op het gebied van kindveilige raamdecoratie en besturingssystemen. Ons PowerView® Automation-systeem biedt jou en je gezin het ultieme bedieningsgemak en een verbeterde veiligheid ter hoogte van het raam.

Totale domotica

Smart home-technologie evolueert snel. Huiseigenaren vragen dan ook steeds vaker naar geautomatiseerde raamdecoratie. Dankzij de mogelijkheid om Luxaflex® PowerView®-raamdecoratie te integreren in toonaangevende smart home-systemen, kan je bijna alles in huis automatiseren, van het inschakelen van je lichten tot het vergrendelen van je deuren en het sluiten van je raamdecoratie.

Smart Home Smart Home
Laat je adviseren door een expert

Laat je adviseren door een expert

Ga aan de slag met de Smart home raamdecoratie van Luxaflex®. Meer weten? Maak een afspraak bij je plaatselijke Luxaflex®-dealer om ons assortiment smart home raamdecoratie te ontdekken en deskundig advies te krijgen over de beste keuze voor jouw huis en levensstijl.

FAQ - smart home