Speciale stofeigenschappen

ONZE EXCLUSIEVE STOF- EN MATERIAALEIGENSCHAPPEN

Bij het ontwerpen van de stoffen en materialen voor onze producten, besteden we bijzondere aandacht aan stijl, functionaliteit, slijtvastheid en duurzaamheid. Zo heb je keuze uit weldoordachte in-trend designs, gemaakt met verantwoorde materialen en met praktische probleemoplossende eigenschappen. Dit maakt Luxaflex® raamdecoratie zo uniek.

Vraag je gratis brochure aan

Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren door onze raamdecoratie voor alle soorten ramen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

energiebesparende raamdecoratie: Duette® shades energiebesparende raamdecoratie: Duette® shades

Wat is jouw behoefte?

Onze raamdecoratie-oplossingen zijn ontworpen om je dagdagelijks comfort te verhogen:

  • Milieuvriendelijke ontwerpen
  • Energiebesparende oplossingen
  • Smart home bediening
  • Vlekbestendige stofafwerkingen
  • Waterbestendige materialen
  • Bescherming tegen UV-stralen
  • Warmteafstotende stoffen
  • Akoestische stoffen
  • Lichtfilterende stoffen
rolgordijnen op maat rolgordijnen op maat

Duurzaam wonen met milieuvriendelijke oplossingen

Luxaflex® is al meer dan 70 jaar een pionier op het gebied van duurzaam design door producten te ontwikkelen met innovatieve eigenschappen, zoals lichtregulering, isolatie van ruimtes en energiebesparing.

Om de duurzaamheid en kwaliteit van onze materialen te beoordelen, hebben we de internationaal erkende Cradle to Cradle Certified® productstandaard aangenomen. Die certificering garandeert dat een product is ontworpen door gebruik te maken van gezonde en veilige materialen die geschikt zijn voor recycling, waardoor afval wordt verminderd of zelfs helemaal gemeden.

We zijn er trots op dat de stoffen van onze Duette® shades, rolgordijnen, plissé shades, verticale jaloezieën en aluminium horizontale jaloezieën een bronzen Cradle to Cradle® certificering hebben.

Van het gerecycleerde plastic in onze rolgordijnen tot energiebesparende ontwerpen, je kan al onze milieuvriendelijke producten bekijken bij je plaatselijke Luxaflex® dealer.

energiebesparende raamdecoratie: Duette® shades energiebesparende raamdecoratie: Duette® shades

Isolatie en energiebesparing voor je huis

Wist je dat maar liefst 50% van de warmte in je woning verloren gaat via ramen, zelfs bij dubbele beglazing? Het intelligente ontwerp van onze bekroonde Duette® Architella® shades kan het warmteverlies met bijna de helft verminderen en tegelijkertijd de verwarmings-, koelings- en verlichtingsbehoeften van jouw woning helpen verminderen.

smart home PowerView® automation smart home PowerView® automation

Smart home functies

Je kan de energie-efficiëntie van je huis verder maximaliseren door Duette® shades te combineren met PowerView® automation om je Luxaflex® raambekleding te bedienen, zowel overdag als ‘s nachts. Geniet van gepersonaliseerde instellingen voor elke kamer of je hele woning. Jouw Duette® shades houden je huis koeler in de zomer, warmer in de winter en goed geïsoleerd het hele jaar door.

raamdecoratie keuken raamdecoratie keuken

Vlekbestendige stoffen - StainStop

Slijtvast ontwerp - Bij de keuze van nieuwe raamdecoratie voor een keuken, badkamer of speelkamer, is een combinatie van mooi design en slijtvastheid essentieel.

Met StainStop hebben we een speciale stofafwerking ontwikkeld die ervoor zorgt dat je nieuwe jaloezieën er als nieuw blijven uitzien. Het gaat om een extra beschermlaag op je stoffen Luxaflex® raamdecoratie die voorkomt dat keuken- en huishoudelijke vlekken op waterbasis (cola, vruchtensap, thee, melk, koffie, azijn, honing, modder...) in de stof dringen. Zo kan je je stoffen jaloezieën van Luxaflex® makkelijk schoonmaken en onderhouden, zodat ze er langer als nieuw blijven uitzien. Praat met je Luxaflex® dealer over de beste oplossingen voor jouw praktische behoeftes en stijlvoorkeuren.

vochtbestendige rolgordijnen

Vochtbestendige raamdecoratie

Bekijk de video en zie het StainStop verschil.

vochtbestendige shutters vochtbestendige shutters

Vochtbestendige raamdecoratie

Als je op zoek bent naar slijtvaste, waterbestendige raambekleding voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken, is slijtvast imitatiehout één van de beste keuzes die je kan maken.

Het strakke en solide ontwerp van de imitatiehouten jaloezieën en shutters van Luxaflex® vermindert het risico op kromtrekken, barsten, verbleken, afbrokkelen, afbladderen of verkleuren, waardoor ze de ideale oplossing zijn voor ruimtes die te maken krijgen met condensatie en vochtigheid. Jaloezieën en shutters van imitatiehout kunnen met water en zeep worden gereinigd, waardoor ze ook heel praktisch zijn. Kies uit een reeks modellen die passen bij jouw stijl, raam en licht- en privacybehoeften.

Duette® shades met warmtewerende Topar® stofafwerking Duette® shades met warmtewerende Topar® stofafwerking

Hittewerende stoffen - Topar®

Voor die ruimtes in huis waar het veel te warm wordt door de zon, biedt onze speciale Topar® stofafwerking de ideale oplossing. Vooral bij grote ramen, terrasdeuren en veranda's kan de zon snel onaangenaam veel zonnewarmte binnenlaten. De lichtreflecterende coating Topar® helpt tot 65% van de zonnewarmte te weerkaatsen. Zo blijft de temperatuur aangenaam en comfortabel in huis en is je interieur extra beschermd tegen UV-stralen en dus verkleuring. Bovendien is Topar® een transparante laag die het design en de kleur van de stof niet vervormt, verkrijgbaar in onze collecties rolgordijnen, Duette® shades en plissé shades.

speciale stofeigenschappen

Warmtereflecterende Topar® stofafwerking

Speciale warmteafstotende afwerking voor meer comfort in huis

moderne verticale jaloezieën moderne verticale jaloezieën

Akoestische stoffen - geniet van meer rust en stilte

Echo’s en galm kunnen storend zijn in open woonruimtes met veel glas en harde oppervlakken. Met slechte akoestiek is het namelijk moeilijker praten en wordt het lastig om een rustige en gezellige kamer te creëren. Enkele van onze producten zijn beschikbaar in speciale geluidsabsorberende stoffen die zijn ontworpen om het akoestisch comfort van je huis te verbeteren.

De zachte stoffen en luchtstroken in Duette® shades helpen vervelende echo's van harde materialen zoals glas, muren en harde vloeren tot 60% te verminderen. En onze collecties verticale jaloezieën, rolgordijnen en plissé shades bevatten speciale stoffen die de binnenakoestiek van je kamer verbeteren door omgevingsgeluid en galm te absorberen.

Keuze aan transparanties

Stoffen Luxaflex® raamdecoratie is beschikbaar in (semi)transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen.

Transparante stoffen filteren het zonlicht, met een maximale lichtinval en goed zicht naar buiten. Lichtdoorlatende stoffen geven je volledige privacy, terwijl er nog steeds zonlicht binnenvalt. Verduisterende stoffen zijn tenslotte heel geschikt voor slaapkamers of om schermreflecties te vermijden.

Onze Dag & Nacht shades combineren twee stoffen – zoals een transparante en een verduisterende – om je onbeperkte mogelijkheden te bieden op het vlak van privacy en lichtregeling. Ideaal voor multifunctionele ruimtes.

speciale stofeigenschappen speciale stofeigenschappen

Laat je adviseren en inspireren door een expert

Wat je designwensen of praktische noden ook zijn, laat je adviseren door een expert in je zoektocht naar de juiste oplossing voor je woning en levensstijl. Onze deskundige dealers laten je kennismaken met al onze mogelijkheden en zorgen voor een nauwkeurige opmeting en installatie, zodat je raambekleding perfect past en je er jarenlang plezier aan beleeft. Maak vandaag nog een gratis afspraak.