Speciale stofeigenschappen

ONZE EXCLUSIEVE STOF- EN MATERIAALEIGENSCHAPPEN

Bij het ontwerpen van de stoffen en materialen voor onze producten, besteden we bijzondere aandacht aan schoonheid, functionaliteit, slijtvastheid en duurzaamheid. Dit geeft je de keuze uit weldoordachte designs, gemaakt met verantwoorde materialen en praktische probleemoplossende eigenschappen die je alleen vindt in raamdecoratie van Luxaflex®.

Duette® Shades Duette® Shades

Wat is jouw behoefte?

Onze speciale oplossingen beschermen je huis tegen alledaagse vlekken en verhogen je comfortniveau. Ze zijn ontworpen om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan.

Topkenmerken:

 • Milieuvriendelijke ontwerpen
 • Energiebesparende oplossingen
 • Smart home bediening
 • Vlekbestendige stofafwerkingen
 • Waterbestendige materialen
 • Bescherming tegen uv-stralen
 • Warmteafstotende stoffen
 • Akoestische stoffen
 • Lichtfilterende stoffen
 • Slijtvaste en stijlvolle opties
 • Deskundig advies
Rolgordijnen op maat Rolgordijnen op maat

Duurzaam wonen met milieuvriendelijke oplossingen

Luxaflex® is al meer dan 70 jaar een pionier op het gebied van duurzaam design door producten te ontwikkelen met innovatieve eigenschappen, zoals lichtregulering, isolatie van ruimtes en energiebesparing.

Om de deugdelijkheid van onze materialen te beoordelen en te certificeren, hebben we de internationaal erkende Cradle to Cradle Certified™-productstandaard aangenomen. Die certificering garandeert dat een product is ontworpen door gebruik te maken van gezonde en veilige materialen die het waard zijn om gerecycleerd te worden, waardoor afval wordt verminderd of zelfs helemaal gebannen.

We zijn er trots op dat de stoffen van onze Duette® Shades, Rolgordijnen, Plissé Shades, Verticale Jaloezieën en aluminium Horizontale Jaloezieën een bronzen Cradle to Cradle™-certificering hebben.

Van het gerecycleerde plastic uit de oceanen in onze rolgordijnen tot de energiebesparende ontwerpen, je kan al onze milieuvriendelijke producten bekijken bij je plaatselijke Luxaflex®-dealer.

Duette® Shades Duette® Shades

Isolatie + energiebesparing voor je huis

Wist je dat maar liefst 50% van de warmte verloren gaat via ramen, zelfs bij dubbele beglazing? Het intelligente ontwerp van onze bekroonde Duette® Architella Shades kan het warmteverlies met bijna de helft verminderen en tegelijkertijd de verwarmings-, koelings- en verlichtingsbehoeften van jouw woning helpen verminderen.

Smart Home PowerView® Automation Smart Home PowerView® Automation

Smart Home Living-functies

Je kan de energie-efficiëntie van je huis verder maximaliseren door Duette® Shades te combineren met PowerView® Automation om je Luxaflex® raambekleding te bedienen, zowel overdag als ‘s nachts. Geniet van gepersonaliseerde instellingen voor elke kamer of je hele huis. Jouw Duette® Shades houden je huis koeler in de zomer, warmer in de winter en goed geïsoleerd het hele jaar door.

Rolgordijnen voor de keuken Rolgordijnen voor de keuken

Vlekbestendige stoffen

Slijtvast ontwerp

Bij de keuze van nieuwe raamdecoratie voor keukens, badkamers of speelkamers, is een combinatie van mooi design en slijtvastheid essentieel, aangezien deze druk gebruikte ruimtes bestand moeten zijn tegen het veeleisende en soms onstuimige leven van alledag.

Met StainStop® hebben we een speciale stofafwerking ontwikkeld die ervoor zorgt dat je nieuwe jaloezieën er geweldig blijven uitzien. Het gaat om een extra beschermlaag op je stoffen Luxaflex® raamdecoratie die voorkomt dat vlekken van gewone keuken- en huishoudelijke producten op waterbasis (cola, vruchtensap, thee, melk, koffie, azijn, honing, modder...) in de stof dringen. Zo kan je je stoffen jaloezieën van Luxaflex® makkelijk schoonmaken en onderhouden, zodat ze er langer als nieuw blijven uitzien. Praat met je Luxaflex®-dealer over de beste oplossingen rekening houdend met jouw praktische noden en stijlvoorkeuren.

Imitatiehouten Shutters Imitatiehouten Shutters

Bezorgd over water?


Onverslijtbaar design

Als je op zoek bent naar slijtvaste, waterbestendige raamdecoratie voor natte ruimtes zoals de badkamer, keuken of bijkeuken, is slijtvast imitatiehout één van de beste keuzes die je kunt maken. Imitatiehout is perfect voor ruimtes waar vocht en water aanwezig zijn.

Vuilbestendige Shutters Vuilbestendige Shutters

De beste keuze voor waterbestendige toepassingen

Het strakke en solide ontwerp van de imitatiehouten jaloezieën en shutters van Luxaflex® vermindert het risico op kromtrekken, barsten, verbleken, afbrokkelen, afbladderen of verkleuren, waardoor ze de ideale oplossing zijn voor kamers met condensatie en vochtigheid. Jaloezieën en shutters van imitatiehout kunnen met water en zeep worden gereinigd, waardoor ze ook heel praktisch zijn. Kies uit een reeks modellen die passen bij jouw stijl, raam of licht- en privacybehoeften.

Zonwerend rolgordijn Zonwerend rolgordijn

Zonwering om je vloeren en meubels te beschermen

Onze rolgordijnen met speciale zonwerende stof zijn een uitstekende keuze als je je interieur wil beschermen tegen uv-stralen, zonder je uitzicht naar buiten te verliezen. Perfect voor grote ramen, terrasdeuren en veranda's. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende gradaties van doorschijnendheid om de lichtinval en de warmte te regelen. En als je Luxaflex® smart home control toevoegt, kan je jouw jaloezieën automatisch verstellen om fel zonlicht tegen te houden, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Plissé Shades Plissé Shades

Hittewerende stoffen

Voor die ruimtes in huis waar het veel te warm wordt door de zon, biedt onze speciale Topar®-stofafwerking de ideale oplossing. Deze lichtreflecterende coating helpt tot 65% van de zonnewarmte die door straling overgedragen wordt, te weerkaatsen. Zo blijft de temperatuur aangenaam en comfortabel in huis. Verkrijgbaar met onze Duette® en Plissé Shades.

Speciale stofeigenschappen

Topar voor Duette® en Plissé Shades.

Speciale warmteafstotende afwerking die bijdraagt tot het comfort in huis.

De beste keuze voor akoestisch comfort

Echo’s en galm vormen ongetwijfeld een van de uitdagingen van open woonruimtes met veel glas en harde oppervlakken. Het auditief comfort in een ruimte wordt sterk beïnvloed door de akoestiek. In een slechte akoestiek is het moeilijker praten en wordt het lastig om een rustige en gezellige kamer te creëren. Veel van onze jaloezieoplossingen zijn voorzien van speciale geluidsabsorberende stoffen die zijn ontworpen om het akoestisch comfort van je huis te verbeteren.

Moderne verticale jaloezieën Moderne verticale jaloezieën

Geniet van meer rust en stilte

De zachte stoffen en luchtzakken in de Duette® Shades helpen vervelende echo's van harde materialen zoals glas, muren en harde vloeren tot 60% te verminderen. En onze nieuwe Riff en Sedna stoffen voor verticale jaloezieën verbeteren de binnenakoestiek van je kamer door omgevingsgeluid en galm te absorberen. Je plaatselijke Luxaflex®-dealer begeleidt je naar de juiste oplossing voor jouw woning en behoeften.

De beste keuze voor lichtfiltering

Zacht diffuus licht

Veel Luxaflex®-producten zijn voorzien van innovatieve lamellen waarmee je het zonlicht precies kunt filteren en richten zoals jij wilt. Onze exclusieve collectie is speciaal ontworpen om een scala aan lichtregeling- en privacyopties te bieden. Daarbij heb je de keuze uit een brede selectie van stijlen en transparante, verduisterende looks.

Speciale stofeigenschappen Speciale stofeigenschappen

Transparante schoonheid

De doorschijnende stoffen bij veel van onze producten zijn speciaal ontworpen om fel zonlicht te filteren en dieper de kamer in te trekken, waardoor het licht wordt verspreid. Zo wordt je huis op natuurlijke wijze verlicht en moet je minder snel een beroep doen op kunstlicht. Onze semi-dekkende en ondoorzichtige stoffen en materialen zijn meer geschikt voor het verduisteren van kamers wanneer je zo min mogelijk lichtinval wilt. Onze dag- en nachtjaloezieën combineren dan weer twee stoffen – een transparante en een verduisterende – om je onbeperkte mogelijkheden te bieden op het vlak van privacy en lichtregeling. Ideaal voor multifunctionele ruimtes.

Luxueuze stijlen – ontworpen om lang mee te gaan

De speciale stoffen die voor onze raamdecoratie worden gebruikt, zijn niet alleen mooi, maar bieden ook betrouwbare kwaliteit op lange termijn. Van de subtiele stof in onze Silhouette® ClearView™ Shades die een helder zicht naar buiten biedt tot het isolatiemateriaal in onze energiebesparende luchtzakken in de Duette® Architella® Shades: onze hoogtechnologische stoffen blijven gegarandeerd presteren.

Speciale stofeigenschappen Speciale stofeigenschappen

Laat je adviseren en inspireren door een expert

Wat je designwensen of praktische noden ook zijn, laat je adviseren door een expert in je zoektocht naar de juiste oplossing voor je huis en levensstijl. Onze deskundige dealers laten je kennismaken met al onze mogelijkheden en zorgen voor een nauwkeurige opmeting en installatie, zodat je raambekleding perfect werkt en je er jarenlang plezier aan beleeft. Boek vandaag nog een gratis afspraak hier.