GreenScreen® Seatex™ NXT

DE OCEAAN IS ONZE TOEKOMST. HELP ONS HEM TE BESCHERMEN. GREENSCREEN® SEA-TEX® STOFFEN.


Van plastic uit de oceaan tot Luxaflex®-stoffen. Aan wal gespoeld plastic krijgt een nieuw leven.

EEN ANDERE KIJK OP PLASTIC

Plastic is overal. Denk maar aan alles wat we dagelijks vastnemen:

Zakjes van de supermarkt, verpakkingen van voedingsproducten, deksels van koffiebekers, flessen, rietjes, en zoveel meer.

Plastic mag dan al praktisch zijn, het succes ervan heeft een hoge prijs. Plasticvervuiling heeft een rechtstreekse en dodelijke impact op de dieren in het wild.

Duizenden zeevogels en zeeschildpadden, zeehonden en andere zeedieren sterven elk jaar nadat ze plastic hebben ingeslikt of in achtergelaten visnetten verstrikt zijn geraakt.

RECHTSTREEKSE ACTIE TEGEN PLASTICVERVUILING

Greenscreen Sea-Tex® is een productprogramma ontwikkeld door Hunter Douglas in samenwerking met de Bionic® Yarn, dat gespecialiseerd is in innovatieve materialen.

Het programma heeft tot doel aangespoeld plastic te verwerken tot hoogwaardige stoffen.

Het resultaat?

Greenscreen® Sea-Tex™ NXT, de eerste stof voor zonneweringen in de wereld die voor 50% gemaakt is van gerecycleerd plastic uit de oceaan.

In juli 2020 hadden we al 40 ton aangespoeld plastic verwerkt tot GreenScreen® Sea-Tex®-stoffen voor elegante rolgordijnen en verticale lamellen van Luxaflex®.

Via dit programma helpen we de oceaan schoonmaken, wat momenteel een van de dringendste milieu-uitdagingen op wereldvlak is.

Het verhaal van Greenscreen Sea-Tex®

Bekijk de video om te zien hoe SeaTex®-stoffen de hoeveelheid plasticafval helpen verminderen.

RECYCLEREN - HERGEBRUIKEN

Greenscreen® Sea-Tex™ NXT-stoffen bestaan voor ongeveer 50% uit gerecycleerd plastic dat wordt verzameld met de hulp van gepassioneerde vrijwilligers via de Waterkeeper Alliance ™.

Deze organisatie is actief in 37 landen, net als het onafhankelijke project U-turn, dat tot doel heeft stranden schoon te houden en het mariene ecosysteem in stand te houden.

Het meeste plastic wordt verzameld aan de Centraal-Amerikaanse kust langs de Stille Oceaan.

Meer dan 70 jaar lang al recycleren en hergebruiken we materialen en komt er steeds minder afval op stortplaatsen terecht.

Cradle to Cradle Certified™

De Cradle to Cradle™-certificering garandeert dat een product werd ontworpen via de selectie van gezonde en veilige materialen die gerecycleerd kunnen worden, waarbij de hoeveelheid afval zo klein mogelijk wordt gehouden.

Het gebruik van materialen en processen die bijdragen tot duurzaamheid staat centraal in de visie van Luxaflex®.

Om de deugdelijkheid van onze materialen te beoordelen en te certificeren, hanteren we de internationaal erkende Cradle to Cradle Certified™ productnorm.

De Luxaflex® GreenScreen® Sea-Tex NXT-stoffen zijn voorzien van het certificaat Cradle to Cradle™, zodat u een verantwoorde keuze kunt maken voor uw huis en uw gezin.

Wist u dat we een volledig aanbod hebben van producten die Cradle to Cradle™-gecertificeerd zijn? Van de stoffen in rolgordijnen, Duette® Shades, plissé gordijnen en verticale lamellen tot onze aluminium jaloezieën gemaakt van gerecycleerde materialen: onze producten dragen bij tot duurzamere woningen.

Luxaflex® Verticale lamellen en Rolgordijnen

Duurzaamheid staat centraal in onze ontwerpfilosofie.

Onze producten regelen de lichtinval, isoleren ruimtes tegen hitte en koude, zijn energiebesparend en bieden privacy.

Voor onze stijlvolle GreenScreen® SeaTex™-stoffen halen we inspiratie uit de natuurlijke kleuren van de kustlijn, waardoor onze rolgordijnen en verticale lamellen een tijdloze look krijgen.

Ze worden met grote deskundigheid vervaardigd en zorgen voor privacy, bescherming tegen UV-stralen en verblinding, goede zichtbaarheid en een zachte filtering van het zonlicht.

OP ZOEK NAAR DUURZAME RAAMDECORATIE?

Maak een gratis afspraak met een Luxaflex®-handelaar in je buurt. Hij zal je met plezier het volledige aanbod van onze duurzame raambekleding tonen.

Bekijk alle kleuren en ontwerpen, vraag deskundig advies en zoek inspiratie om de juiste oplossing te vinden voor je praktische noden, rekening houdend met je persoonlijke voorkeur qua stijl.