Het verhaal van Luxaflex®

The Art of Window Styling

In de jaren 1940 richtten Joe Hunter en Henry Sonnenberg hun bedrijf op in de Verenigde Staten; de ‘Hunter Douglas Machinery Corporation’, om een innovatief giet- en productieproces voor lichtgewicht aluminium te ontwikkelen. Ze wilden iets heel nieuws, iets compleet anders. Een product dat de wereld van de raamdecoratie op zijn kop zou zetten: horizontale jaloezieën van aluminium.

Lancering horizontale raamdecoratie Lancering horizontale raamdecoratie

De jaren ‘50

Toen consumenten de uitzonderlijke voordelen van flexibele lichtregeling, privacy en comfort ervoeren, groeide de vraag naar onze unieke horizontale aluminium raamdecoratie snel. Dit stelde ons in staat om ons bedrijf in de jaren vijftig uit te breiden naar Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland.

In Europa lanceerden we onze horizontale raamdecoratie onder de merknaam “Luxaflex®”. Met hun unieke ontwerp veroverden onze op maat gemaakte horizontale raamdecoratie snel de harten van consumenten vanwege hun uitzonderlijke stijl, functionaliteit en kwaliteit.

raamdecoratie Luxaflex® raamdecoratie Luxaflex®

Topmensen maken topproducten

Onze getalenteerde medewerkers, waaronder textiel- en materiaalontwerpers en productspecialisten, zorgen ervoor dat onze producten doordacht en duurzaam zijn.

We vervaardigen elk Luxaflex®-product individueel naar jouw specifieke eisen. Daarbij gebruiken we de allerbeste materialen en besteden we extra aandacht aan de details in elke fase. Dat is het Luxaflex®-verschil.

Luxaflex® Duette® Shades Luxaflex® Duette® Shades

Een merknaam waarop je kan vertrouwen

Onze jarenlange toewijding aan kwaliteit en innovatie betekent dat je bij Luxaflex® geniet van keuzes die je nergens anders vindt.

Onze baanbrekende ontwerpen – waaronder onze Duette® en Silhouette® shades en onze gemotoriseerde bediening PowerView® automation – hebben van het merk Luxaflex® de meest gewilde en meest vertrouwde merknaam gemaakt voor unieke, op maat gemaakte raamdecoratiesoplossingen.

Luxueuze stoffen Luxueuze stoffen

Op maat gemaakt textiel

Mooie, innovatieve stoffen staan centraal in het ontwerp van onze exclusieve zachte raamdecoratie. Onze producten zijn met de hand gemaakt en brengen een ruimte echt tot leven.

Ze laten je huis in natuurlijk licht baden en bieden je dag na dag een luxueuze, lichtrijke ervaring. Mooie, innovatieve stoffen staan centraal in het ontwerp van onze exclusieve zachte raamdecoratie en voegen warmte en stijl toe aan elk raam. Vertrouw op onze experts voor ontwerpadvies, hun productkennis en een feilloze installatie.

Luxaflex® Luxaflex®

Duurzaam door ontwerp

Luxaflex® is al meer dan 60 jaar een pionier op het gebied van duurzaamheid door het innovatieve ontwerp van onze gepatenteerde raamdecoratie en geavanceerde besturingssystemen. Onze productoplossingen helpen energieverlies te verminderen, te besparen op verwarmings- en koelingskosten en dragen zo bij tot energie-efficiëntere en gezondere huizen. Producten ontwikkelen met behulp van verantwoorde materialen en processen is een van de hoekstenen van de duurzaamheidsaanpak van Luxaflex®.

Luxaflex® Silhouette® Shades Luxaflex® Silhouette® Shades

Stijl op maat

Vandaag biedt Luxaflex® het meest uitgebreide assortiment op maat gemaakte raamdecoratiesoplossingen aan, waaronder raamdecoratie, exclusieve shades, shutters en rolgordijnen, als prachtige finishing touch van jouw persoonlijke stijl en interieur.

Luxaflex® PowerView® Automation Luxaflex® PowerView® Automation

Geavanceerde bedieningssystemen

Luxaflex® heeft de industrie grondig hervormd met unieke besturingssystemen voor raamdecoratie die onze producten handig en gebruiksvriendelijk maken.

Van onze bekroonde SmartCord®- en LiteRise®-systemen tot onze Smart Home PowerView® Automation, in ons assortiment heb je keuze te over.

Het Luxaflex®-verhaal Het Luxaflex®-verhaal

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij engageren ons om duurzame, milieuvriendelijke producten te maken en om klanten overal te helpen op een natuurlijke manier energie te besparen. ‘Keen on Green’ is ons bedrijfsbrede initiatief ter bevordering van de energiebesparende voordelen van de Luxaflex® producten. Lees hier meer over energiebesparende raamdecoratie

In de Luxaflex®-showroom In de Luxaflex®-showroom

Onze unieke service – van de eerste afspraak tot perfecte afwerking

Mooie lichtregeling, energiezuinigheid en het gemak van motorisering zijn slechts enkele van de Luxaflex®-innovaties die dag na dag de schoonheid van elke ruimte in huis naar een hoger niveau tillen.

Om ervoor te zorgen dat het hele aankoopproces van je op maat gemaakte raamdecoratie aangenaam en vlot verloopt, verkopen wij onze producten alleen via onafhankelijke speciaalzaken. Luxaflex®-dealers zijn experts in onze producten en begeleiden je bij elke stap, van het begrijpen van je behoeften tot een perfecte installatie.