Transformeer je badkamer in een oase van rust

  • 12 april 2024
  • Luxaflex® blog
  • Tips

Misschien wel meer dan elke andere ruimte in huis vraagt de badkamer om balans en harmonie. We nemen er ’s ochtends een momentje voor onszelf voordat de dag echt begint en komen er ’s avonds alvast tot rust voordat we gaan slapen. We geven je enkele tips om een sfeer van rust en welzijn in je badkamer te creëren, van materiaalkeuzes tot het verwennen van je reukzin.

Rustgevende kleuren

Laten we starten bij de basis: kleur, en dan zeker die van grote oppervlaktes zoals de muren of je badkamermeubel. Met zachte en ontspannende kleuren zoals blauw- en groentinten of neutrale kleuren zoals beige en grijs, is de eerste stap naar een oase van welzijn als badkamer gezet.

lichtfilterend Luxaflex LightLine® rolgordijn badkamer lichtfilterend Luxaflex LightLine® rolgordijn badkamer

Zacht verlicht

Ga voor zacht en warm licht, afkomstig van indirecte lichtbronnen. Je kan een lamp met verschillende dimstanden voorzien of een filterende lampenkamp over je lamp hangen. Om natuurlijk daglicht te filteren, kies je de juiste raamdecoratie, zoals op maat gemaakte Luxaflex LightLine® rolgordijnen voor badkamer. Ze zetten direct daglicht om in prachtig gefilterd licht, met steeds een ander effect afhankelijk van het tijdstip van de dag. Bovendien geven ze je volledige privacy en zijn ze vochtbestendig. Wanneer je een bad neemt of het tijd is voor je wekelijks verwenmoment, kan je het extra gezellig maken met wat kaarsen.

Minimalistisch opgeruimd

De ultieme rustbrenger in de badkamer is een opgeruimd gevoel. Zorg voor voldoende opbergers voor je allermeeste badkamerspullen en plaats enkel hetgene wat je dagelijks gebruikt, zoals je tandenborstel of antitranspirant, netjes op het tafelblad. Kies eenvoudige accessoires, zonder al te veel poespas, en verder ook een minimalistsiche inrichting om dit gevoel van orde te versterken.

raamdecoratie badkamer: zwarte imitatiehouten shutters badkamer raamdecoratie badkamer: zwarte imitatiehouten shutters badkamer

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen creëert warmte en een verbinding met de vredige natuur, en is nu helemaal in in de interieurwereld. Denk aan een stenen badkamermeubel of bamboe badkamerkastjes. Naast bamboe kan je voor de houtlook best gaan voor imitatiehout, zoals met imitatiehouten jaloezieën of shutters, die niet kromtrekken, barsten, schilferen of verkleuren bij contact met vocht. Je kan ook de kleinere badkamervoorwerpen in een natuurlijk materiaal voorzien, zoals een marmeren tissuehouder. Zo krijgen gewone dagelijkse handelingen een vleugje poëzie.

Ontspannende geur

Geuren met een ontspannend effect zijn bijvoorbeeld lavendel, kamille en sandelhout. Deze vind je dan ook vaak terug in diffusers, geurstokjes, geurkaarsen of essentiële oliën − soms zelfs in combinatie met elkaar − om een geur in je badkamer te verspreiden die rust uitstraalt. Zoek en vind een geur die jou doet ontspannen en die je op den duur dan met de rust van je badkamer ook zal associëren.

raambekleding badkamer raambekleding badkamer

Extra comfort

Als toevoeging aan bovenstaande tips kan je je badkamerinterieur aanvullen met elementen die bijdragen aan een verhoogd algemeen comfort:

  • een zachte badmat
  • zachte handdoeken van goede kwaliteit
  • een goed ventilatiesysteem om onaangename (lucht)vochtigheid te vermijden
  • een zitkruk aan je badkamermeubel nodigt uit om rustig aan te doen en de tijd te nemen om je klaar te maken
  • Met gemotoriseerde raambekleding kan je je badkamerramdecoratie aanpassen met één druk op de afstandsbediening of in een app − wanneer de zon in je ogen begint te schijnen terwijl je je klaarmaakt of wanneer je vanuit je bad een andere sfeer wil creëren.