Raamdecoratie bedienen: onze beste kindveilige opties

Nieuwe raamdecoratie aan het uitkiezen? Dan is de eerste vraag die je je natuurlijk stelt voor welk type jaloezieën of gordijnen je zou gaan. Maar daar houdt het keuzeplezier (of de keuzestress 🥴) niet op! Luxaflex® biedt verschillende bedieningssystemen, elk met eigen voordelen. Eén ding hebben ze wel allemaal gemeen: kindveiligheid. Benieuwd welke opties er mogelijk zijn voor de door jou gekozen raambekleding? Hieronder vind je onze meest innovatieve bedieningssystemen op een rijtje.

PowerView® Automation: slim wonen

Streef je naar ultiem gemak en comfort, en wil je altijd de nieuwste technologische snufjes? Enter PowerView® Automation, mogelijk voor al onze producten! Met dit draadloze en gemotoriseerde systeem kan je je raamdecoratie op afstand bedienen met je smartphone, tablet of afstandsbediening. Nog meer comfort? Koppel je product(en) aan een slimme assistent zoals Google Home, Apple HomeKit of Amazon Alexa, en bedien je raambekleding zelfs met je stem.

En het wordt nóg beter: je kan je favoriete posities opslaan. Maak voor elke gewenste positie een scène aan, geef die een herkenbare naam en met één druk op de knop beweegt je raamdecoratie naar de door jou voorgeprogrammeerde positie. Je kan scènes ook geautomatiseerd koppelen aan een moment van de dag. Zo kan je je raambekleding automatisch laten openen wanneer jij wakker wil worden.

PowerView® Automation: app op smartphone - Pebble® Remote
Silhouette® Shades met SmartCord® Silhouette® Shades met SmartCord®

SmartCord®: oprolbaar koord

Ons gepatenteerde SmartCord® is een oprolbaar koord dat een constante lengte behoudt. Hierdoor heb je geen last van lange, slordige koorden waarin je kleintjes en viervoeters verstrikt kunnen raken. Geef het koord diagonaal een trekje en je raamdecoratie zakt naar beneden. Haal je product (gedeeltelijk) terug op door enkele kleine rechte trekjes aan het koord. SmartCord® is mogelijk met Duette® Shades, Silhouette® Shades, Plissé Shades en Vouwgordijnen.

Duette® Shades met LiteRise® Duette® Shades met LiteRise®

LiteRise®: koordloos gemak

LiteRise® is misschien wel ons eenvoudigste bedieningssyteem: met je hand trek of duw je de raambekleding zachtjes omlaag of omhoog naar de gewenste positie. Je raamdecoratie blijft in de positie waarin je deze loslaat. Klinkt te eenvoudig om waar te zijn? Bekijk de video met koordloze LiteRise®-bediening en geloof je eigen ogen 😉 LiteRise® is mogelijk met Duette® Shades, Silhouette® Shades, Plissé Shades, Horizontale Jaloezieën, Houten Jaloezieën en Rolgordijnen.

Duette® Shades Top-Down/Bottom-Up Duette® Shades Top-Down/Bottom-Up

Combineer met Top-Down/Bottom-Up voor the best of both worlds

Niet echt een bedieningssysteem, maar een leuk extraatje voor Duette® of Plissé Shades: Top-Down/Bottom-Up. Met deze optie kan je je shades zowel van onderen als van boven openen, of zelfs van beide kanten tegelijk. Met andere woorden: dankzij Top-Down/Bottom-Up creëer je de perfecte balans tussen privacy en lichtinval.

Naast onze favorieten hierboven, kan je kiezen voor bediening met een slingerstang, schuifstok, koord of ketting. Ook deze laatste zijn ontworpen met oog op maximale kindveiligheid.

Liever een visueel beeld van onze bedieningen? Bekijk dan onze YouTube-afspeellijst met video’s van al onze bedieningsopties.

Of zie je ze liever meteen in het echt? Bezoek dan een Luxaflex®-dealer bij jou in de buurt. Ze zullen je uitgebreid adviseren over de beste oplossing voor jouw ramen en wensen.