Nieuwe collectie plissé shades: bijna als een volledig nieuw product

  • Luxaflex® blog
  • Nieuws

Plissé shades blijven een praktisch en mooi product in de Luxaflex® collectie, met een ruime keuze aan transparanties en prachtige texturen en dessins. Met onze nieuwe collectie volgen we zoals altijd de laatste trends qua ontwerp, maar we zijn er vooral trots op dat we ons aanbod duurzame stoffen aanzienlijk hebben uitgebreid. Zo maakt de nieuwe collectie onze plissé shades bijna tot een compleet nieuw product!

Plissé hades van gerecycleerd materiaal (GreenScreen Sea-Tex®) Plissé hades van gerecycleerd materiaal (GreenScreen Sea-Tex®)

Stoffen uit gerecycleerde materialen

Met onze nieuwe collectie plissé shades hoef je geen compromissen meer te sluiten tussen design en duurzaamheid. 40% van de stoffen is namelijk gemaakt van gerecycleerd materiaal (GreenScreen Sea-Tex® en Re-life). Zeker als je bedenkt dat we komen van 2%, heb je dus een ruime keuze aan kleuren, dessins en transparanties onder de duurzame opties. Dit is ons eerste product met zo’n groot percentage duurzame stoffen en we willen dit zeker doortrekken naar komende nieuwe collecties van andere producten. Zo hopen we uiteindelijk een aanbod raamdecoratie te hebben dat voor 100% uit gereycleerde materialen bestaat.

Nieuw: akoestische stoffen

Net als in enkele van onze andere nieuwe productcollecties (Rolgordijnen, Verticale Jaloezieën, Duette® Shades) kan je in onze nieuwe collectie plissé shades kiezen uit verschillende akoestische stoffen. Ze verminderen echo’s in open ruimtes die worden veroorzaakt door harde materialen – zoals je muren, glas of harde vloeren – met wel 60%. Er is dus aanzienlijk minder galm in een kamer, bijvoorbeeld bij het beoefenen van een muziekinstrument of wanneer er volk over de vloer is.

Bovenop de trends

Onze nieuwe collecties innoveren niet alleen op duurzaamheid en functionaliteit, maar volgen natuurlijk ook de laatste trends. Een voordeel dat plissé shades hier hebben (in tegenstelling tot Duette® Shades) is dat ook prints mogelijk zijn die in de stof zijn geweven in plaats van alleen maar op de stof gedrukt, wat een rijke wereld aan ontwerpmogelijkheden opent.

Dit zijn drie grote trends die de collectie over de hele lijn volgt:

  • rijke structuren
  • prachtige eye-catching dessins
  • subtiele tone-in-tone dessins

In de kijker: De stof Brodie heeft dag en nacht een andere look door de manier waarop de stof gewoven is.

Dit zijn drie grote tendensen die je terugvindt in onze nieuwe collectie plissé shades, maar je kan de 238 stoffen ontdekken in ons ruime collectieboek bij een Luxaflex® dealer in je buurt.

nieuwe collectie Luxaflex® plissé shades: rijke structuren (Arles) - tone-in-tone dessins (Brodie)

Ontdek alles over Luxaflex® plissé shades:

Vraag je gratis brochure aan

Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren door onze nieuwe plissé shades.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.