Interieurarchitecte Droika Engelen en PowerView®: match made in heaven

  • 16 november 2023
  • Luxaflex® blog
  • Nieuws

“PowerView® automation maakt jouw huis slimmer en stelt je in staat om de perfecte sfeer te creëren met een druk op de knop”, zo vat interieurarchitecte Droika Engelen ons gemotoriseerde bedieningssysteem goed samen. Na een jaar met haar nieuwe Luxaflex® raamdecoratie heeft ze de voordelen van PowerView® automation al volop kunnen ervaren. Benieuwd waarom het voor Droika een match made in heaven is?

(foto: Felicia van Ham)

Gebruiksvriendelijkheid als voorwaarde

Interieurarchitecte Droika Engelen (Design by Droika) was na het drukke stadsleven in Antwerpen toe aan een nieuw hoofdstuk: een rustig gelegen huis, waar ze kan genieten van haar gezin met dochtertje Oona. Sinds een jaar heeft ze er Luxaflex® gordijnen en houten jaloezieën met PowerView® automation hangen. Droika wilde namelijk graag inzetten op automatisering, met als belangrijke voorwaarde gebruiksvriendelijkheid. "Match made in heaven, want PowerView® automation is ontworpen met het oog op eenvoud en gebruiksgemak. Ik kan onze raamdecoratie bedienen met een druk op de knop op de handige afstandsbediening, via de intuïtieve app of via onze Apple HomeKit, zonder een technologiewizard te hoeven zijn. Het is een laagdrempelige manier om jouw huis slimmer te maken, zonder dat je jouw hele woning hoeft te transformeren.”

automatische gordijnen in de slaapkamer van Droika (foto: Felicia van Ham) automatische gordijnen in de slaapkamer van Droika (foto: Felicia van Ham)

Op maat van haar leven

Via de PowerView® app stelde Droika eigen scènes in voor het openen en sluiten van haar gordijnen en jaloezieën, afgestemd op haar leven. “Ik word graag rustig wakker door ‘Goeiemorgen, Siri’ te zeggen en alles gaat vervolgens vanzelf, wat me helpt wakker te worden.” Haar gordijnen gaan rustig automatisch open… en dan begint de ochtenddrukte. “Schoenen aan, hond aan de lijband, kind vast, handen vol, ben ik zeker niets vergeten? Dan dus gemakkelijk om gewoon te zeggen ‘Hé Siri, alles uit’, waardoor zowel onze slimme verlichting uitgaat als alle Luxaflex® raamdecoratie sluit. Dit bespaart ons enorm veel tijd tijdens de ochtendrush.”

gemotoriseerde houten jaloezieën op maat (foto: Felicia van Ham) gemotoriseerde houten jaloezieën op maat (foto: Felicia van Ham)

Veiligheid en privacy

Droika woonde vroeger in een drukke stad waar altijd een soort sociale controle is door de vele passage. Nu ze iets rustiger gelegen woont, is raambekleding een belangrijke factor om haar huis een gevoel van veiligheid te geven, door alles te sluiten wanneer ze niet thuis is. Wanneer ze wel thuis is, heeft ze dan weer nood aan privacy. “Persoonlijk vind ik het superhandig om de stand van onze zwarte houten jaloezieën te kunnen programmeren. Overdag willen we veel licht, 's avonds meer privacy. Dit geeft mij een extra gevoel van veiligheid want persoonlijk heb ik niet graag dat de mensen kunnen binnenkijken.” In de app heeft ze dan ook drie scènes ingesteld die ze handmatig via haar smartphone activeert − voor overdag, ’s avonds en ’s nachts.

brochure PowerView® automation

Vraag een gratis brochure aan

En ontdek alles over PowerView® automation.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

Lees ook "Raamdecoratie kiezen: hoe begin je eraan?" met Droika Engelen.