Hout in de badkamer? Het kan!

  • Tips

De plek waar we de dag in alle rust beginnen en ’s avonds de drukte van ons af laten glijden: de badkamer. Wil je er een echte oase van rust van maken? Kies voor de natuurlijke, luxueuze en warme uitstraling van hout. Er zijn veel praktische en stijlvolle manieren om het in je badkamer te integreren, maar het materiaal heeft er ook z’n beperkingen. Ontdek onze tips en inspiratie voor hout in jouw badkamer.

Hardhout of bamboe

Niet alle houtsoorten zijn even geschikt voor de badkamer. Je kiest het best voor hardhout, zoals teak. Er zijn allerlei accessoires en meubels verkrijgbaar in teakhout, zoals handdoekrekken, zeephouders en wandplanken. Verder kan ook bamboe goed tegen vocht. Ga voor een bamboe douchewand en je waant je in een Thaise buitendouche! Vind je toch eerder je draai in zachthout? Informeer dan goed naar de beste voorbehandeling, zodat het materiaal niet/minder kromtrekt en verkleurt.

Je eigen wellnessresort

Het beste bewijs dat het juiste hout tegen een vochtig stootje kan: de sauna. Een instant ontspannen en warm gevoel, alleen al bij de gedachte eraan! Creëer diezelfde oase van rust in je eigen badkamer met een houten bank, houten badmat en waarom niet zelfs een imitatiehouten vloer? Thuisspa: check!

houten afwerking in badkamer met plant houten afwerking in badkamer met plant

Een vleugje groen

Hout combineert prachtig met ander moois uit de natuur, zoals planten. Niet alleen gaat het bruin van hout mooi samen met het groen van planten, maar deze laatste zetten ook CO2 om in zuurstof. Zo kan je vrijer ademen tijdens het douchen, baden of pamperen in de badkamer voor een ultiem zen-moment 😌

Combineer sfeer met privacy

Naast sfeer is privacy de belangrijkste factor in de badkamer. Daarom is het belangrijk om goeie raamdecoratie te kiezen, want niet alle is geschikt voor vochtige ruimtes. Ook hier kan je voor hout gaan. Het meest vochtbestendig zijn daarbij bamboe of imitatiehouten jaloezieën, beide aangeboden door Luxaflex®. Laat je verder inspireren door de 5 grootste voordelen van houten jaloezieën of laat je meteen deskundig adviseren door een Luxaflex®-dealer bij jou in de buurt.