5 voordelen van houten jaloezieën

Houten jaloezieën geven een warme, gezellige sfeer aan je woning dankzij hun natuurlijke materialen. En met een ruime keuze aan kleuren − van natuurlijke tinten tot opvallende kleuren – passen ze in zowat elk interieur. Krijg je het al warm? 😉 Hier zijn de 5 grootste voordelen van houten jaloezieën.

1. Flexibele privacy- en lichtregeling

Het juiste licht doet wonderen voor je interieur en je stemming. Ook willen we ons geborgen voelen in onze eigen woning. Met houten jaloezieën geniet je van beide door simpelweg de lamellen te kantelen. Zet ze overdag helemaal open en sluit ze ’s avonds. Schijnt de zon op een onaangename manier door de lamellen of kijkt je raam uit op de straat, maar wil je toch het nodige daglicht? Kantel de lamellen dan naar boven.

warme houten jaloezieën warme houten jaloezieën

2. Uitermate stijlvol

Het bovenstaande geldt ook voor horizontale jaloezieën van andere materialen, maar houten jaloezieën geven met hun natuurlijke uitstraling een heel andere, warme en gezellige sfeer. Bovendien zijn ze verkrijgbaar met bredere lamellen, wat extra body geeft aan je ramen en dus aan de kamer.

De Luxaflex® collectie is verkrijgbaar in talloze kleuren en texturen zodat je sowieso een match vindt met jouw interieur. Je kan kiezen voor een matte of glanzende afwerking. Supreme Woods jaloezieën, bijvoorbeeld, zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit hardhout. Onze Shine jaloezieën daarentegen hebben een glanzende afwerking met eventueel een speciaal patroon voor een subtiele kleurovergang. Bovendien kunnen ze in elke gewenste kleur worden gemaakt. Misschien als unieke eyecatcher in je interieur?

3. Duurzaam en isolerend

Bij Luxaflex® streven we naar duurzaamheid en dit komt eerst en vooral tot uiting in onze materiaalkeuze. Al het gebruikte hout komt uit duurzame bronnen en is FSC® gecertificeerd. Onze bamboe jaloezieën verdienen daarbij speciale aandacht. Bamboe is een uiterst ecologisch verantwoord basismateriaal, afkomstig van speciale plantages.

Anderzijds hebben houten jaloezieën een isolerende werking. Ze stralen de warmte van het zonlicht dat op de jaloezieën schijnt uit in de betreffende leefruimte. Omgekeerd helpen houten jaloezieën om op warmere dagen de kamertemperatuur koel te houden.

En nog een leuk extraatje: houten jaloezieën dragen bij aan een betere akoestiek dankzij het hout dat alle harde geluiden in je woning dempt. Win-win-win!

4. Geschikt voor badkamers en keukens

À propos bamboe: Wist je dat bamboe jaloezieën geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens? Vooral in de badkamer zijn zowel privacy als een aangename sfeer erg belangrijk om je dag goed te beginnen of te eindigen, of om van wat me-time te genieten. Met bamboe jaloezieën creëer je beide, zonder je raamdecoratie aan te tasten.

Luxaflex® biedt ook faux houten jaloezieën. Deze zijn gemaakt van vochtbestendig en duurzaam pvc, maar zien eruit als echt hout door de structuur op de lamellen en bovenlijst die aanvoelt als groeiringen. Ideaal als toch sfeervol, maar goedkopere raamdecoratie in je badkamer of keuken.

Houten Jaloezieën - badkamer - keuken

5. Ook met gemotoriseerde bediening

Kies je voor Houten Jaloezieën van Luxaflex®? Overweeg dan onze gemotoriseerde bediening PowerView® Automation. Hiermee kan je je raambekleding volledig draadloos, op afstand en zelfs geautomatiseerd bedienen. Creëer jouw smart home!