Haal de zomer in huis, het hele jaar door

  • Luxaflex® blog
  • Tips

Het schooljaar is weer begonnen en de herfst staat voor de deur. Begint de nazomerblues al? Helaas kunnen we de seizoenen niet stoppen, maar we kunnen je wel enkele tips geven om het hele jaar door wat zomer in je interieur te brengen.

Meer fleur met de juiste kleur

Wanneer we aan de zomer denken, denken we ook aan vrolijke kleuren, zoals pastels. Ze zijn chique en stijlvol en geven elk interieur een zomerse boost. Verder is geel dé zomerkleur bij uitstek, van zacht pastelgeel tot warm okergeel. Door geel toe te voegen voelt het alsof de zon altijd schijnt en leg je als vanzelf de link met de zomer. Je kan een echt statement maken met een gele zetel of fauteuil. Of houd je basisinrichting neutraal en varieer in de styling met zomerse kleuren: geel in de lente − passend bij de narcissen en paaskuikens−, andere frisse tinten de rest van het jaar, zoals pastelgroen, lichtblauw of roze.

Ook wanneer er volk over de vloer komt, kan je gaan spelen met kleur: dek de tafel met placemats en servetten in geel of andere vrolijke kleuren. Zo maakt niet alleen het gezellig samenzijn, maar ook je tafeldecoratie je woning meteen een stuk warmer.

Zomerse prints

Niet alleen met kleur, maar ook met prints kan je die zomerse vibes in je interieur brengen. Van meer groostschaalse veranderingen, zoals een statementmuur met een leuk behang of een vrolijke muurschildering, tot simpelere toevoegingen, zoals wanddecoratie met een zomers dessin: leuke prints voegen die zomerse speelsheid toe aan je interieur.

Haal het beste uit het daglicht

Wat mensen meestal het minst leuk vinden aan de koudere seizoenen, is dat het ’s ochtends zo lang donker blijft en ’s avonds zo vroeg donker wordt. Dus het raam waarin we dan effectief van daglicht kunnen genieten, moeten we optimaal benutten.

Bij Luxaflex® willen we je met onze op maat gemaakte raambekleding de mogelijkheid geven om het licht naar jouw hand te zetten en zelfs een bewolkte dag vrolijker en zomerser te doen lijken. Zelfs in de winter is de lichtintensiteit van natuurlijk daglicht namelijk 100 tot 150 keer sterker dan dat van kunstlicht. Met MegaView® Horizontale Jaloezieën haal je bijvoorbeeld het meeste uit het daglicht. Wanneer je de lamellen opent, vouwen ze per twee samen waardoor er twee keer zoveel licht binnenkomt.

Je kan je raamdecoratie ook combineren met ons slimme bedieningssysteem PowerView® Automation om die donkere ochtenden en avonden uit het zicht te houden. Via de app kan je instellen dat ze ’s ochtends automatisch opengaat bij het opgaan van de zon en ’s avonds automatisch sluit bij het ondergaan van de zon. Geen deprimerende gapende duisternis door je ramen in je zomerse interieur.

Luxaflex® MegaView® Horizontale Jaloezieën - dubbel zoveel lichtinval

Zet je woning in bloei

Bloemen en planten zijn een geweldige manier om je woning op te fleuren en kunnen ongeacht het weer dat zomerse gevoel oproepen. Grote planten en bloemen in een helder groen of vrolijke kleuren zijn ideaal voor een zomers interieur. Denk ook eens aan geurige planten, zoals citroenmelisse of een viooltjesorchidee. Dan ziet je woning er niet alleen zomers uit, maar ruikt het ook zo. Heb je geen groene vingers? Vraag in het tuincentrum naar huisplanten of -bloemen die weinig onderhoud vergen. Ook het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur brengt je dichter bij het zomerse buitenleven, zoals houten jaloezieën in plaats van het klassieke aluminium.

haal de zomer binnen - natuurlijke materialen, bloemen en planten
isolerende Luxaflex® Duette® Shades isolerende Luxaflex® Duette® Shades

Houd het lekker warm

In de zonnige zomermaanden kunnen we lekker genieten van de warmte van de zon, maar in de koudere herfst- en wintermaanden moeten we zelf een tandje bijsteken. Onze Duette® Shades kunnen hierbij een grote hulp zijn. Ze bestaan uit twee lagen stof met isolerende luchtstroken ertussen. Zo helpen Duette® Shades de opgewekte warmte binnen te houden en de koude buiten, maak je het lekker knus binnen en waan je je met je ogen dicht in een oase van zomerse warmte.

Ga naar buiten!

Last but not least: vergeet niet om ook na de zomer genoeg naar buiten te gaan. Het is er misschien niet altijd even leuk weer voor, maar de frisse lucht en het daglicht zorgen ervoor dat je lichaam meer serotonine aanmaakt – ons gelukshormoon. De vrolijke vibes die je zo krijgt, zullen de zomerse accenten in je interieur enkel maar versterken! Voor als het weer toch echt tegenzit, kan je een verwarmde en beschutte plek buiten op je terras voorzien, zodat je het hele jaar door comfortabel wat buiten kan zitten. Dan waan je je onder de warmte van je terrasverwarming zo onder die zomerzon!