De beste raamdecoratie tips voor behoud van licht in huis

  • Tips

Je wil je woning voorzien van de nodige privacy, maar ook niet in het donker komen te zitten. Herkenbaar? Volgens recent onderzoek onder 1000 Belgen door onderzoeksbureau iVOX − in opdracht van Luxaflex® − is het behoud van licht in huis met 19,3% het tweede belangrijkste criterium bij het uitkiezen van type raambekleding, na privacy. Tegelijk is het behoud van licht de voornaamste reden om geen raamdecoratie te plaatsen. Met onze tips en beste Luxaflex®-oplossingen hoef je geen compromissen te sluiten!

Transparante stoffen: privacy overdag met maximaal licht

De weefwijze van de stof van je raamdecoratie is bepalend voor de mate waarin licht wordt doorgelaten. Transparante stoffen bieden privacy, maar laten zoveel mogelijk licht door. Houd er wel rekening mee dat de kijkrichting van donker naar licht is: overdag kan je enkel van binnen naar buiten kijken, maar ’s avonds/’s nachts is het andersom.

Een meer geavanceerde optie onder de transparante stoffen zijn de Luxaflex® Screenstoffen, beschikbaar voor onze Rolgordijnen en Verticale Jaloezieën. Naast privacy, bieden ze ook bescherming tegen warmte en verminderen ze schermreflecties.

Of behoefte aan wat extra zonwering? In onze collectie hebben we mooie transparante Plissé Shades met een zonwerende laag waarbij toch de transparantie behouden blijft.

Lichtdoorlatende stoffen: altijd privacy met maximaal licht

Als je raambekleding ook ’s avonds en ’s nachts privacy moet bieden, is een lichtdoorlatende stof meer voor je geschikt. Zo heb je de hele dag privacy, maar komt er toch een maximale hoeveelheid licht binnen. In het Luxaflex®-assortiment vind je deze voor onze (Twist®) Rolgordijnen en Vouwgordijnen. Houd er wel rekening mee dat lichtdoorlatende stoffen niet doorkijkbaar zijn, noch van buiten naar binnen, noch omgekeerd.

Silhouette® Shades Silhouette® Shades

Silhouette® Shades: voile met flexibele lichtregeling

Silhouette® Shades zijn een combinatie van rolgordijnen en jaloezieën. Ze bestaan uit stoffen lamellen met voile ertussen die voldoende privacy biedt − zonder inkijk − om overdag de lamellen in open toestand te zetten en zo genoeg licht binnen te krijgen. ’s Avonds kan je de lamellen sluiten voor volledige privacy.

LightLine® Rolgordijnen: privacy met diffuus licht

Wanneer je LightLine® Rolgordijn gesloten is, heb je privacy en is van buitenaf niet meer te onderscheiden wat zich achter het rolgordijn afspeelt, maar heb je nog steeds voldoende lichtinval. Dankzij de gelamineerde stof krijg je zelfs een prachtig gefilterd diffuus licht.

LightLine® Rolgordijnen - privacy met een diffuse lichtinval
MegaView® Horizontale Jaloezieën: dubbel zoveel lichtinval MegaView® Horizontale Jaloezieën: dubbel zoveel lichtinval

MegaView® Horizontale Jaloezieën: dubbel zoveel licht

Met MegaView® Horizontale Jaloezieën kan de lichtinval worden verdubbeld in vergelijking met gewone jaloezieën. In volledig geopende stand zijn de lamellen namelijk paarsgewijs gestapeld.

Eén van onze erkende Luxaflex®-dealers zal je de beste optie voor je wensen en behoeften kunnen aanraden.