Zo verwerk je blauw in je interieur

  • 17 mei 2024
  • Luxaflex® blog
  • Tips

Blauw is een over het algemeen geliefde kleur, onder andere omdat er zoveel verschillende tinten bestaan. Zo kan je gaan voor subtiel lichtblauw of krachtig kobaltblauw. Maar wat doet de kleur blauw in je interieur en welke kleuren passen bij een blauw interieur?

Welke kleuren?

Blauw is een koude kleur en combineert daarom goed met warme tinten en materialen, zoals bruin, hout, riet of leer. Je krijgt een echte glamoureuze look door donkerblauw te contrasteren met goud of okergeel. Een andere optie is om blauw als tijdloze accentkleur te integreren in een verder neutraal interieur met wit, zwart of bruin- of beigetinten.

Welke ruimtes?

Blauw – en dan zeker lichtblauw – is een rustgevende kleur en doet het dus goed in ruimtes waar ontspanning belangrijk is, zoals in de slaap- of badkamer. Verder werkt deze koele kleur over het algemeen goed in kamers op het westen, met veel warm licht. In kamers waar weinig daglicht binnenvalt, zoals kamers op het oosten en noorden, wordt de koele ondertoon van blauw versterkt, waardoor het geheel kil en donker aanvoelt.

Welke elementen?

Je kan ervoor kiezen één of meerdere wanden in het blauw te verven of behangen, eventueel gecombineerd met een muur in een tint die eerder in deze blogpost werd genoemd. Lijkt je dit te overweldigend? Gebruik blauw dan als kleur voor je meubels, (raam)decoratie of kunst.

blauwe raamdecoratie: Duette® shades - verticale jaloezieën

Laat je inspireren door onze ideeën voor blauwe raamdecoratie en breng het rustgevend effect van blauw in je woning.