Zo maak je jouw huis smart

  • Luxaflex® blog
  • Tips

Smart home technologie is niet langer enkel voor tech- en gadget geeks. België is zelfs wereldwijd het land met in verhouding de vierde meeste smart homes. We geven je even een greep uit welke slimme apparaten er zijn en hoe ze je dagelijkse leven kunnen vereenvoudigen en veraangenamen.

Smart homes zijn voor iedereen

België staat momenteel wereldwijd op de vierde en Europawijd op de derde plaats wat de integratie van slimme toepassingen in woningen betreft (The Brussels Times). De kans is dus groot dat je zelf ook een aantal slimme apparaten in huis hebt en ze voortdurend gebruikt, zoals een smart tv, smartphone of slimme speakers. Maar er zijn zoveel meer smart devices die je dagelijkse leven kunnen vereenvoudigen waar je misschien niet eens van op de hoogte bent, zoals lampen, een koffiezetapparaat en raamdecoratie. En je hoeft zeker geen expert te zijn of de laatste technische trends te kennen om deze slimme apparaten te bedienen. Met een tikje in de app of zelfs je stem word je op je wenken bediend. Bovendien hoef je met de nieuwste apparaten geen lelijke draden meer door je hele woning te leggen.

We hebben enkele voorbeelden van slimme apparaten voor je op een rijtje gezet waarmee je je woning kan omtoveren tot een slimme woning. Ze maken je leven eenvoudiger, veiliger en soms zelfs goedkoper door te besparen op je energierekening.

Slimme deurbel

Laten we beginnen bij het begin: je voordeur. Met een slimme deurbel kan je op je smartphone of tablet zien wie er voor de deur staat, met deze persoon communiceren en bewegingssensoren instellen. In combinatie met een slim deurslot kan je de deur dan zelfs op afstand openen. Handig om instructies aan de pakketbezorger te geven wanneer je niet thuis bent of om te weten of je de deur kan openen in je pyjama of toch beter niet 😉 Ook bij beperkte mobiliteit is het handig om op afstand te kunnen communiceren met de persoon aan de telefoon om om geduld te vragen of instructies door te geven. Naast bewegingssensoren die een melding geven zodra er iemand binnen een bepaalde straal van je voordeur komt, maken ze je huis ook veiliger omdat de aanblik van een camera dieven afschrikt. Handig: slimme deurbellen zijn meestal zo ontworpen dat je ze gemakkelijk zelf kan installeren.

ervaar het gemak van een smart home – bedien alles vanuit je zetel ervaar het gemak van een smart home – bedien alles vanuit je zetel

Slimme thermostaat

Slimme thermostaten kunnen worden bediend vanaf je smartphone of tablet en stellen je in staat om geautomatiseerde schema's te maken, zodat je verwarming aan- of uitgaat op vooraf bepaalde tijden of momenten, bijvoorbeeld wanneer de temperatuur in een kamer onder een bepaalde temperatuur zakt. Sommige systemen zijn compatibel met Google Assistant of Amazon Alexa, zodat je de smart thermostaat met je stem kan bedienen. Enkele meer geavanceerde opties zijn geofencing, dat de locatie van je smartphone gebruikt om te herkennen wanneer je weg bent en de verwarming dus niet hoeft aan te staan. En domoticasystemen zoals Google Nest herkennen je terugkerende gedrag en passen zo de temperatuur aan je dagelijkse routine aan.

Slim sproeisysteem

Met een smart sproeisysteem in de tuin vergeet je nooit meer om je planten en gras water te geven. Je stelt de tijd in waarop je wilt dat ze hun werk doen en de sproeiers gaan aan de slag. Je buren zullen groen zien van jaloezie bij het zien van je frisse tuin 😉 Sommige slimme sproeisystemen beschikken zelfs over geavanceerde weeralgoritmes die het sproeischema aanpassen aan de hoeveelheid neerslag. Zo verbruik je alleen water dat effectief nodig is en voorkom je dat je planten aftakelen door te veel water. Slim en goed voor je portemonnee!

Slimme raamdecoratie

Met slimme raambekleding van Luxaflex® kan je deze overal vandaan bedienen en zelfs op vooraf ingestelde tijden automatisch laten openen of sluiten. Dus ben je op reis en wil je de illusie wekken dat je toch thuis bent om dieven af te schrikken? Bedien je gordijnen of jaloezieën vanuit je ligstoel aan het zwembad. Of laat je raamdecoratie 's ochtends automatisch openen wanneer je wekker gaat en 's avonds automatisch sluiten wanneer de kinderen naar bed moeten. Word je graag op een natuurlijke manier wakker? Je kunt zelfs instellen dat je raambekleding automatisch opengaat op het specifieke moment dat de zon opkomt.

Ons slimme bedieningssysteem heet PowerView® automation en is beschikbaar voor al onze producten. Je kan er je raambekleding mee bedienen via een afstandsbediening, de app op je smartphone of tablet of zelfs je stem, na koppeling aan je smart home systeem, zoals Apple HomeKit, Amazon Alexa of Google Nest. Via de app kan je verschillende scènes instellen per kamer en voor verschillende momenten van de dag.

"Mooie geautomatiseerde Luxaflex producten in verschillende kamers in mijn woning. Vooral de automatische tijdsturing in de avond en ochtend is heel fijn. Ook met de app makkelijk te bedienen en zelf in gebruik te stellen. Kan zelfs op afstand als ik niet thuis ben.” -Ron

Luxaflex® PowerView® automation - bedien je raambekleding op afstand
brochure PowerView® automation

Download de gratis brochure

En laat je inspireren door PowerView® automation.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

Slim combineren

Je woning wordt pas echt smart als je verschillende slimme apparaten met elkaar laat samenwerken. Heb je zowel een slimme thermostaat als slimme raamdecoratie? Gebruik de PowerView® app om je jaloezieën of gordijnen zo in te stellen dat ze automatisch sluiten als de temperatuur boven of onder een bepaalde graad komt. Heb je een domoticasysteem met spraakbesturing? Zeg simpelweg “Goeiemorgen, Google/Alexa/Siri” en laat automatisch je raambekleding openen, de lichten in je leefruimte aangaan en je koffiezetapparaat opwarmen. Smart homes zijn niet alleen heel slim, maar ook heel handig!