Wat zijn plissé shades? Dit moet je weten!

  • Luxaflex® blog
  • Tips

Plissé shades zijn strak, tijdloos en passend in veel verschillende woonruimtes en interieurstijlen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van plissé shades, hoe functioneel zijn ze en voor welke ramen zijn ze geschikt? Ontdek het in deze blogpost!

Strak geplooid

Plissé is Frans voor "geplooid”, wat de naam van deze luchtige raambekleding verklaart. Plissé shades zijn namelijk strak geplooide gordijnen die dankzij hun elegante en precieze lijnen elk interieur een geraffineerde uitstraling geven. Ze hebben een enkele plooi, waardoor je de koordjes door de stof ziet lopen. Dus voor liefhebbers van een speelse, frisse en creatieve look zijn plissé gordijnen een perfecte match!

PS: Liever geen zichtbare koordjes? Ontdek dan onze Duette® shades, met een dubbele plooi en de daaraan verbonden voordelen.

Lichtregeling, sfeer en privacy

Voor een Luxaflex® plissé gordijn heb je keuze uit vier transparanties − transparant, semi-transparant, lichtdoorlatend of verduisterend – waarbij je ook twee transparanties kan combineren. We noemen ze Dag & Nacht plissé shades: neem een lichtdoorlatende stof voor overdag en een verduisterende voor ’s nachts, ideaal voor de slaapkamer of de kinderkamer. Voor privacy is er ook een optie voor meer flexibiliteit, namelijk top down / bottom up: open je raamdecoratie van boven, van onder of allebei tegelijk.

Luxaflex® plissé shades: Dag & Nacht (met Duette® shades) - top down / bottom up

Voor elk raam, in elke woning

Heb je hoge ramen, draai-kiepramen, dakramen, openslaande deuren of ramen met speciale vormen, zoals rond of schuin? Luxaflex® plissé shades zijn een ideale oplossing voor elk type raam, volledig op maat gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor je draai- en kiepraam in de woonkamer luchtige en transparante plissé shades of voor je dakraam in de slaapkamer verduisterende plissé shades. Zelfs een heel hoog, moeilijk bereikbaar raam is voor ons geen uitdaging. Met PowerView® automation bedien je je plissé gordijn op maat gewoon vanop afstand! Andere mogelijke kindveilige en innovatieve bedieningen zijn een SmartCord® en LiteRise®. Klinkt dit allemaal geweldig, maar wil of kan je niet in je raamkozijn boren? Dan zijn TruFit® of FrameFix™ de perfecte oplossing, want hiermee wordt de raambekleding naadloos op het kozijn bevestigd met respectievelijk een zelfklevend of magnetisch frame. Handig!

plissé Luxaflex®: draai-kiepraam - dakramen

Duurzame stoffen

Duurzaamheid dragen we hoog in het vaandel. Zo zijn onze plissé gordijnen op maat verkrijgbaar in meer dan negentig duurzame stoffen die het Cradle to Cradle® Certified bronscertificaat hebben gekregen. Dit is een internationaal keurmerk dat verantwoorde keuzes en stimulatie van het kringloopprincipe garandeert. Zo maken wij graag een positief verschil!

brochure plissé shades op maat

Download de brochure

Ontdek Luxaflex® plissé shades en laat je inspireren door de vele mogelijkheden en looks.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.