Wat zijn Plissé Shades? Dit moet je weten!

  • Tips

Plissé Shades zijn strak, tijdloos en passend in veel verschillende woonruimtes en interieurstijlen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van Plissé Shades, hoe functioneel zijn ze en voor welke ramen zijn ze geschikt? Ontdek het in deze blogpost!

Strak geplooid

Plissé is Frans voor "geplooid”, wat de naam van deze luchtige raambekleding verklaart. Plissé Shades zijn namelijk strak geplooide gordijnen die dankzij hun elegante en precieze lijnen elk interieur een geraffineerde uitstraling geven. Ze hebben een enkele plooi, waardoor je de koordjes door de stof ziet lopen. Dus voor liefhebbers van een speelse, frisse en creatieve look zijn Plissé Shades een perfecte match!

PS: Liever geen zichtbare koordjes? Ontdek dan onze Duette® Shades, met een dubbele plooi en de daaraan verbonden voordelen.

Lichtregeling, sfeer en privacy

Bij de keuze van Plissé Shades zijn er drie elementen die de lichtinval en dus de sfeer zullen beïnvloeden: de stof, de kleur en de dikte van het materiaal. Je hebt keuze uit vier transparanties − transparant, semi-transparant, lichtdoorlatend of verduisterend – waarbij je ook twee transparanties kan combineren. We noemen ze Day & Night Plissé Shades: neem een transparante stof voor overdag en een verduisterende voor ’s nachts, ideaal voor de slaapkamer of de kinderkamer. Voor privacy is er ook een optie voor meer flexibiliteit, namelijk Top-Down/Bottom-Up: open je raamdecoratie van boven, van onder of allebei tegelijk.

Luxaflex® Plissé Shades: Dag & Nacht (met Duette® Shades) - Top-Down/Bottom-Up

Voor elk raam, in elke woning

Heb je hoge ramen, draai-kiepramen, dakramen, openslaande deuren of ramen met speciale vormen, zoals rond of schuin? Luxaflex® Plissé Shades zijn een ideale oplossing voor elk type raam, volledig op maat gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor je draai- en kiepraam in de woonkamer luchtige en transparante Plissé Shades of voor je dakraam in de slaapkamer verduisterende Plissé Shades. Zelfs een heel hoog, moeilijk bereikbaar raam is voor ons geen uitdaging. Met PowerView® Automation bedien je je Plissé Shades gewoon vanop afstand! Andere mogelijke kindveilige en innovatieve bedieningen zijn een SmartCord® en LiteRise®. Klinkt dit allemaal geweldig, maar wil of kan je niet in je raamkozijn boren? Dan zijn TruFit® of FrameFix™ de perfecte oplossing, want hiermee wordt de raambekleding naadloos op het kozijn bevestigd met respectievelijk een zelfklevend of magnetisch frame. Handig!

Luxaflex® Plissé Shades: draai- en kiepraam - dakramen

Duurzame stoffen

Duurzaamheid dragen we hoog in het vaandel. Zo zijn onze Plissé Shades verkrijgbaar in meer dan negentig duurzame stoffen die het Cradle to Cradle Certified® bronscertificaat hebben gekregen. Dit is een internationaal keurmerk dat verantwoorde keuzes en stimulatie van het kringloopprincipe garandeert. Zo maken wij graag een positief verschil!