Duette® Shades: een manusje-van-alles

  • Tips

We kunnen Duette® Shades gerust onze meest veelzijdige raamdecoratie noemen. Ze bieden op zichzelf al meerdere voordelen, maar zijn ook verkrijgbaar in speciale uitvoeringen die ze nog handiger maken. Nu ben je sowieso benieuwd, toch?

Lagere energierekening

Wist je dat tot 50% van de energie voor verwarming en koeling van een woning verloren kan gaan via de ramen? Dankzij de unieke honingraatstructuur van Duette® Shades blijft je huis koeler in de zomer, warmer in de winter en het hele jaar door goed geïsoleerd. Tussen de twee lagen stof bevindt zich namelijk stilstaande lucht die als isolerende barrière voor je ramen fungeert. De allerbeste keuze qua isolatie zijn onze Architella® stoffen. Deze bestaan uit een dubbele laag stof zodat je drie isolerende lagen hebt.

Duette® Shades: isolerende luchtlaag - Architella®

Betere akoestiek

De luchtstroken in Duette® Shades verhogen ook het akoestisch comfort in huis doordat ze echo's van harde materialen zoals glas, muren en harde vloeren tot 60% dempen. Win-win!

Duurzaamheid

De isolerende werking van Duette® Shades is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor onze planeet. Door te voorkomen dat de (gestookte) warmte in je woning weer verloren gaat via je ramen, hoeft je verwarmingssysteem minder te draaien. Win-win-win!

Bovendien bevat onze collectie duurzame stoffen. Eternity stoffen bevatten 40% gerecycleerd polyester en onze Bamboo stoffen zijn gemaakt met 25% natuurlijke bamboe uit duurzame plantages.

verduisterende Duette® Shades met LightLock™ verduisterende Duette® Shades met LightLock™

Volledige kamerverduistering

Je bereikt de beste verduistering in een kamer met LightLock™ Duette® Shades. Ze hebben een extra zijprofiel met een zwarte strip die het licht absorbeert zodat het niet weerkaatst in de ruimte. Zo kan je je slaapkamer volledig verduisteren voor de beste nachtrust of ben je helemaal klaar voor een gezellige filmavond zonder schermreflecties.

Flexibele privacy- en lichtregeling

Duette® Shades zijn beschikbaar in twee flexibele uitvoeringen:

  • Dag & Nacht shades combineren twee stoffen naar keuze, zoals een transparante en een verduisterende stof. Perfect voor (multifunctionele) ruimtes waar licht en privacy flexibel geregeld moeten worden, zoals een slaapkamer die ook dienst doet als home office.
  • Top-Down/Bottom-Up shades kunnen van bovenaf, van onderaf of ergens daartussenin worden geopend. Zo geniet je van privacy, maar ook van natuurlijk daglicht. Ideaal voor je badkamer of slaapkamer!
Duette® Shades: Dag & Nacht - Top-Down/Bottom-Up

Montage zonder boren

Heb je een broos raamkozijn, een strenge huisbaas of ramen die speciaal opengaan? Met ons TruFit™ of FrameFix™ systeem kunnen Duette® Shades geïnstalleerd worden zonder in je kozijn te hoeven boren. Via respectievelijk een kleefstrip of magnetisch frame wordt de raamdecoratie op het glas geplaatst.

Duette® Shades voor deurramen en draai- en kiepramen Duette® Shades voor deurramen en draai- en kiepramen

Speciale ramen

Mede dankzij TruFit™ en FrameFix™ zijn Duette® Shades geschikt voor al je specialere ramen, zoals draai-kiepramen, dakramen, veranda’s, erkerramen en (schuif)deuren. Je kan de ramen ongehinderd blijven openen en sluiten.

Duette® Shades voor driehoekige ramen Duette® Shades voor driehoekige ramen

Speciale raamvormen

Zelfs ramen met complexere vormen, zoals ronde, trapeziumvormige of driehoekige ramen, zijn geen probleem voor Duette® Shades. Luxaflex® gaat graag de uitdaging aan om raambekleding op maat te maken van jouw speciale raamvormen.

Overtuigd van de vele voordelen van Duette® Shades? Ontdek de prachtige kleuren en exclusieve patronen bij een Luxaflex® dealer bij jou in de buurt. Van trendy pastels tot klassieke naturellen en inspirerende texturen − en in verschillende transparanties −: Duette® Shades voegen stijl en verfijning toe aan elk raam en elke kamer.