De beste raambekleding om energie te besparen

  • Tips

Het wordt steeds belangrijker om duurzaam met energie om te gaan. Niet alleen loopt door de energiecrisis onze energierekening alsmaar verder op, maar we mogen niet vergeten dat het ook steeds belangrijker wordt om milieuvriendelijk te leven. Hoog tijd dus om thuis zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. We verklappen je alvast welke raambekleding het best isoleert.

Bedek die ramen!

Ondanks dubbele beglazing gaat nog steeds 20% van de warmte verloren via ramen en glazen deuren. In oudere huizen met enkel glas is dit zelfs 50%. De juiste raambekleding kan een grote hulp zijn om dit warmteverlies tegen te gaan. Dus bedek die ramen, want het zou jammer zijn als de helft van de opgewekte warmte weer via het raam naar buiten verdwijnt. Maar welke raambekleding isoleert nu het beste?

isolerende raamdecoratie: kamerhoge gordijnen isolerende raamdecoratie: kamerhoge gordijnen

Kamerhoge gordijnen

Kamerhoge gordijnen geven elke kamer een warme sfeer en werken ook effectief warmte-isolerend. Gordijnstof wordt warmer dan glas, waardoor het − met gesloten gordijnen – binnen warmer wordt. Dikke gordijnen verminderen ook tocht. Hierdoor kan je de verwarming een graadje lager zetten en op jaarbasis tot 270 m³ gas oftewel 6% op je verwarmingskosten besparen. Bovendien verbeteren gordijnen de akoestiek in een kamer en laten kamerhoge gordijnen de ruimte groter lijken.

isolerende raambekleding: Duette® Shades isolerende raambekleding: Duette® Shades

Unieke Duette® Shades

Onze meest isolerende raamdecoratie zijn Duette® Shades. Ze hebben een speciale honingraatstructuur, waardoor er een stilstaande luchtlaag ontstaat die isoleert tegen de koude buiten en helpt de kamertemperatuur op peil te houden. Bovendien zijn ze – net als al onze raambekleding − op maat gemaakt, zodat ze naadloos in het raamkozijn passen. Zo kan je met Duette® Shades het warmteverlies door het raam met bijna de helft verminderen. Bovendien dempen ze het omgevingsgeluid en zorgen ze voor een elegante uitstraling.

interieurtrend layering: gordijnen en Duette® Shades interieurtrend layering: gordijnen en Duette® Shades

Werk in laagjes

Layering is een interieurtrend waarbij gordijnen worden gecombineerd met andere raamdecoratie, zoals vouwgordijnen, jaloezieën of rolgordijnen. Het ziet er leuk uit, voegt diepte en dimensie toe aan een ruimte, verbetert de akoestiek en geeft je dubbel de isolatievoordelen van raambekleding. Voor het meeste voordeel op vlak van warmte-isolatie kies je voor gordijnen in combinatie met Duette® Shades.

Smart home automation

Om je woning nog energiezuiniger te maken, kan je je Luxaflex® raamdecoratie laten voorzien van PowerView® Automation: ons draadloos smarthome-systeem waarmee je alle raambekleding bedient via de Pebble® afstandsbediening, spraakbesturing of de gebruiksvriendelijke app. Zo kan je via de app je raamdecoratie sluiten wanneer je niet thuis bent, maar merkt dat de temperatuur daalt en je in aangename warmte thuis wil komen. Of sluit PowerView® aan op je slimme thermostaat om je raambekleding automatisch te laten sluiten wanneer de temperatuur onder een bepaalde graad zakt. Gemakkelijk en comfortabel!