Creëer een feestelijk interieur met deze drie kerststijlen

  • 1 december 2023
  • Luxaflex® blog
  • Trends

‘Tis the season, de gezelligste van het jaar: de feestperiode. En stiekem is de hele aanloop naar de feestdagen bijna het allerleukste, van het afstruimen van alle kerstmarkten in de buurt tot het gezellig onder een dekentje alle beschikbare kerstfilms bingen. Mag het nog een beetje meer zijn? Deze drie verschillende interieurstijlen voor de feestdagen brengen instant kerstsfeer in huis!

kerstboom in Scandinavische kerstsfeer kerstboom in Scandinavische kerstsfeer

Scandinavische kerst

Houd je van elegante, minimalistische kerstversiering? Dan is de Scandinavische woontrend iets voor jou. Of het nou zomer is of winter: in Scandinavië houden ze het hele jaar door van een clean, fris interieur. De kleur wit in combinatie met zachte tinten is hierbij leidend. Voor de kerst halen we dus graag het witte sneeuwlandschap naar binnen. Denk hierbij aan witte sneeuwvlokachtige kerstballen, stolpen en sneeuwbollen. Combineer dit met goud of zilver, neutrale tinten en een pastelkleur om dat gevoel van een magisch winterlandschap in huis te krijgen. Ideaal voor een chique, winters interieur of mooi gedekte tafel voor het kerstdiner!

aardse kerstsfeer met bruine tinten aardse kerstsfeer met bruine tinten

Aardse kerst

De natuur in huis halen is altijd een goed idee voor een rustgevend gevoel. Ook in de decembermaand zien we de aardse stijl in veel woonkamers terug, waarbij alles draait om puur natuur. Denk aan terracottapotten en veel keramiek, maar ook aan droogbloemen en versierde takken. Je kan bijvoorbeeld je eettafel decoreren met wat dennentakken of dennenappels. Denk qua kleur aan terracotta, cognacbruin en donkerbruin om dat echte winterse buitenleven binnen te halen. Gordijnen dicht, kop warme chocolademelk erbij en je kunt met volle teugen genieten van jouw natuurlijke, sfeervolle interieur!

traditionele kerstboom traditionele kerstboom

Traditionele kerst

Ben je meer een echt traditiemens? Een klassiek kerstinterieur is altijd on trend. Denk aan vintage kerstballen, veel dennentakken en klassieke boomversieringen. De typische kerstkleuren rood, groen, goud en bruin roepen sowieso de kerstsfeer op. Versier de boom met klassieke of en/of glinsterende ornamenten zoals kerstballen met kersttafereeltjes erop geschilderd, engelen, kerstmannen en gebreide peperkoekmannetjes voor een feestelijke en tijdloze look.

Sfeertip: stoffen raamdecoratie

Een echte sfeermaker in elk van deze kerstinterieurstijlen is stoffen raamdecoratie. Deze maakt het extra gezellig door een cocooning gevoel, helpt de koude buiten en de warmte binnen te houden en verbergt je eventuele ongezellige rolluiken voor de ogen van je kerst- of nieuwjaarsgasten. Gordijnen zijn de klassieke sfeermakers, maar je kan bijvoorbeeld ook gaan voor (een combinatie met) vouwgordijnen of Duette® shades. Deze laatste zijn zelfs bijzonder warmte-isolerend dankzij hun speciale honingraatstructuur.

gezellig winterinterieur met gordijnen op maat gezellig winterinterieur met gordijnen op maat