Altijd zomer met een tropisch interieur

  • Luxaflex® blog
  • Tips

Tropische vibes maken ons gelukkig. We associëren ze met warme zonnige dagen en een gevoel van ontspanning. Daarom breng je met een tropisch interieur meer leven en energie in huis. We helpen je stap voor stap op weg naar een tropische interieurstijl, van kleuren over planten tot materialen.

tropisch interieur: gele jaloezieën en een blauwe muur tropisch interieur: gele jaloezieën en een blauwe muur

Kleuren

De basis voor een fris tropisch interieur ligt in de kleuren die je gebruikt en hoe je ze combineert. Typische tropische kleuren zijn blauw, groen, roze en geel. Wees dan niet bang om complementaire kleuren te combineren, dat wil zeggen kleuren die wat verder van elkaar liggen op het kleurenwiel, zoals oranje en blauw, roze en blauw of roze en geel. Zo breng je instant vitaliteit en energie in huis!

oranje Luxaflex® Duette® Shades met tropisch gekleurde bloemen oranje Luxaflex® Duette® Shades met tropisch gekleurde bloemen

Planten

Nadat je de juiste kleuren hebt gekozen, verhoog je de tropische sfeer met planten − echte en/of in de vorm van opvallende prints met bijvoorbeeld palmbomen of grote bloemen. Andere tropische planten zijn bijvoorbeeld palmlelies of (boom)varens. Hangplanten zijn ook leuk. Hang of zet ze in je badkamer rond je douche en waan je tijdens het douchen in een regenwoud. Niet zo’n groene vingers? Integreer planten in je interieur via prints, zoals in het behang, je rolgordijnen of het douchegordijn. Als je geen fan bent van planten, kan je voor andere tropische prints gaan zoals met ananassen, exotische vogels of flamingo’s.

Materialen

Tot slot dragen ook de gebruikte materialen in je interieur bij aan een tropische look. Kies hier vooral voor zachte stoffen en natuurlijke materialen voor die relaxte sfeer, zoals een rotan tapijt of bamboe jaloezieën. In je badkamer kan je bijvoorbeeld een badmat neerleggen en je handdoeken in een open ladekast leggen om die zachtheid naar voren te brengen.

tropisch interieur: bamboe houten jaloezieën - zachte materialen

In the spotlight: GreenScreen Sea-Tex®

Wie aan tropisch denkt, denkt ook aan zalige schonen stranden met prachtig helder blauw water. Met Luxaflex® dragen we ons steentje bij om de stranden en oceanen schoon te houden en maken met de raamdecoratiestof GreenScreen Sea-Tex®. Het is ontwikkeld door Hunter Douglas in samenwerking met Bionic®, een materiaalontwikkelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in volledig traceerbaar, hoogwaardig textiel en polymeren, gemaakt van strand- en oceaanplastiek. Wil je dit duurzaam initiatief steunen? Bezoek een Luxaflex® dealer in je buurt en ontdek GreenScreen Sea-Tex® in onze Rolgordijnen en Verticale Jaloezieën collecties, ook beschikbaar in tropische kleuren 😉

GreenScreen Sea-Tex® - rolgordijnen en verticale jaloezieën uit gerecycleerd plastiek uit de oceaan