Trend watching: nieuwe collectie houten haloezieën

  • Luxaflex® blog
  • Trends

Luxaflex® houten jaloezieën creëren een warme en gezellige sfeer in elke kamer. En met onze nieuwste collectie kan dit helemaal volgens de laatste trends. Ontdek hieronder de drie interieurtrends die onze nieuwe collectie houten jaloezieën hebben geïnspireerd.

trend: zwarte houten jaloezieën trend: zwarte houten jaloezieën

Zwart en grijstinten

Zwart is al een eindje aanwezig in de interieurwereld, en dan vooraal bij de ramen: zwarte jaloezieën, zwarte shutters, zwarte raamkozijnen… Zwart hoeft zeker niet somber te zijn, maar straalt juist kracht en geborgenheid uit. Als je het iets zachter wil aanpakken, kan je kiezen voor een (donkerdere) grijstint, zoals eetkamerstoelen, een zetel of een accentmuur in antraciet.

Combineer met:

  • groen – een levendig contrast, bv. met kamerplanten
  • goud – chique en extravagant
  • rijke keuren – warm en hotel chique, bv. bordeauxrood, okergeel of bosgroen
  • beige – een licht, zacht en rustig contrast
  • pasteltinten – een vrolijk contrast
  • hout – klassiek met donker hout of modern met licht hout
trend: naturelle houten jaloezieën trend: naturelle houten jaloezieën

Naturelle looks

In ons soms drukke en hectische leven verlangen we naar buiten, naar de natuur. Een interieur met natuurlijke materialen gecombineerd met natuurlijke kleuren creëert een pure sfeer die je binnen dat buitengevoel kan geven, zoals hout, vooral als je het de boventoon laat spelen in je woning of in een ruimte. Zorg er wel voor dat je overal ongeveer dezelfde houtsoort laat terugkomen. Verder kan hout met zowat elk kleur worden gecombineerd.

De nieuwe collectie Luxaflex® houten jaloezieën is beschikbaar in verschillende tinten en soorten ongeschilderd hout om deze pure look te bereiken. Vooral ons aanbod bamboo jaloezieën hebben we aanzienlijk uitgebreid, voor een lichte moderne uitstraling.

trend: houten jaloezieën met matte afwerking trend: houten jaloezieën met matte afwerking

Matte afwerkingen

Glanzende afwerkingen maken steeds meer plaats voor mooie matte afwerkingen. Wanneer je een bepaalde tint op verschillende plaatsen in je intereur laat terugkomen met een matte afwerking, straalt dat een echte rust uit. Deze trend is vooral populair in combinatie met de eerste in deze blogpost: matzwart. Het heeft een chique en discrete uitstraling en combineert prachtig met natuursteen, zoals wit marmer.

Duurzaamheid als norm

Duurzaamheid is voor sommigen nog steeds een trend, nog niet bij iedereen doorgedrongen als de norm, maar bij Luxaflex® zien we het zeker als norm. Bij elke nieuwe collectie zoeken we naar innovaties om onze raamdecoratie zo duurzaam mogelijk te maken. In onze nieuwe collectie houten jaloezieën bevat de imitatiehouten kunstof lamel bijvoorbeeld geen PVC meer, maar polystyreen. Dit materiaal is steviger, zodat je jaloezieën langer meegaan, en minder schadelijk voor het milieu omdat het geen chloriden bevat. Ideaal voor je badkamer, voor privacy zonder kromtrekkende lamellen.

En nog steeds draagt het allergrootste deel van ons echt hout het FSC-label (gewonnen uit duurzaam beheerde bossen).