Hoe maak ik mijn slaapkamer hotel chique?

  • 16 november 2023
  • Luxaflex® blog
  • Trends

Een fijne slaapomgeving is een must om goed te slapen en uitgerust wakker te worden. En waar kom je beter tot rust dan op reis in alle luxe? Een trend is dan ook om de rust die je ervaart in een hotelsuite als inspiratie te nemen voor je slaapkamer. Maar hoe maak je van je slaapkamer een hotelkamer? Van geurstokjes tot bont behangpapier, onze tips toveren je slaapkamer om tot hotel chique.

More is more

Over het algemeen kiezen we voor een minimalistische inrichting in de slaapkamer. Maar aangezien de slaapkamer meestal alleen voor het oog van de gebruikers is, is het juist de ideale ruimte om eens wat meer te durven op vlak van interieurdesign. Een hotel chique slaapkamer wordt gekenmerkt door decoratieve elementen en een artistieke touch, met prints en iets opvallendere kleuren. Ga bijvoorbeeld voor smaragdgroene gordijnen of een opvallende botanische print in je behang. Bonus: groen werkt ontspannend, dus brengt dat element van rust in je hotelsuite slaapkamer.

velours Luxaflex® gordijnstoffen velours Luxaflex® gordijnstoffen

Niet alleen het oog wil wat

Soms zit het ook in de subtielere dingen dan wat het oog kan zien, zoals een lekkere verfijnde geur in de slaapkamer. Zet daarom geurstokjes in je slaapkamer met een weloverwogen geur en koop altijd dezelfde navulling. Op die manier ga je de geur automatisch associëren met je slaapkamer en krijgt het een rustgevend effect.

Naast geur is ook gevoel een belangrijke factor voor de sfeer in je slaapkamer. We vinden het altijd fijn om na een lange dag neer te ploffen in een hotelbed vol zachte stoffen, toch? Dus met luxe zacht beddengoed creëer je dat echte hotelgevoel. En houd je daarbij zeker niet in: versier je bed met een sprei en met kussens in verschillende maten, kleuren en texturen. Dan nog een hoofdbord en je hotelbed is helemaal af! Ook buiten je bed kan je met zachte texturen gaan werken, bijvoorbeeld met fluwelen gordijnen. Oogt en voelt hotel chique.

Hotelgordijnen verbinden de kamer

Ook typisch voor een hotelkamer zijn de grote ramen met sfeerverhogende kamerhoge gordijnen. Combineer een luchtig en transparant gordijn voor privacy overdag en een verduisterend gordijn voor een goeie nachtrust. Gevoerde gordijnen zorgen voor die extra verduistering en beschermen het hotelchique fluweel tegen beschadiging. Voor de rail kan je kiezen voor messing, momenteel helemaal in en de gouden kleur geeft het interieur zowel warmte als elegantie. Je kan de metaalkleur vervolgens laten terugkomen in elementen in de rest van je slaapkamer, zoals messing of koperen deur -of kastklinken.

Op je wenken bediend

Het is niet alleen het interieur van een hotelsuite dat ons een volledig ontspannen gevoel geeft, maar ook het feit dat we even lekker niets moeten doen, en op onze wenken worden bediend. Creëer hetzelfde gevoel met domotica. Kies bijvoorbeeld voor je raamdecoratie voor ons gemotoriseerde bedieningsssyteem PowerView® automation. Vanuit je knusse bed kan je met één druk op de knop of zelfs met je stem je raambekleding openen en het ochtendlicht binnenlaten. Je kan je PowerView® raamdecoratie ook zo instellen dat ze op een bepaald tijdstip automatisch opent of sluit. Koppel het systeem aan je slimme verlichting om je lampen op dezelfde momenten automatisch aan en uit te laten gaan. Zo word je pas echt zalig wakker!

groene kamerhoge gordijnen in een gezellige zithoek groene kamerhoge gordijnen in een gezellige zithoek

Nog twee slaapkamerideëen voor een echt hotelgevoel…

  • Verlichting speelt een grote rol bij de sfeer in een kamer. Ga niet voor één grote lamp, maar verspreid verschillende kleinere lampen zodat je gemakkelijk verschillende sferen kan creëeren.
  • Maak een kleine gezellige zithoek. Met een stijlvolle en comfortabele fauteil heb je altijd een estethisch plekje om te ontspannen.