Onze top 3 verduisterende raamdecoratie voor de slaapkamer

  • 3 juni 2024
  • Luxaflex® blog
  • Tips

In de lente en de zomer zijn de dagen lekker lang, zodat we volop van de dag kunnen genieten. Maar de enthousiaste zon kan ons ’s ochtends ook te vroeg wakker maken en ons ’s avonds te lang wakker houden. Dus hoe krijg je een slaapkamer donker? Met de juiste verduisterende raamdecoratie! We hebben onze top 3 voor je samengesteld om je slaapkamerraam volledig te verduisteren.

Al onze stoffen raamdecoratie is beschikbaar in verschillende transparanties, van lichtdoorlatend tot verduisterend. Om je slaapkamerraam te verduisteren, kies je natuurlijk voor een verduisterende stof, maar dan kunnen er nog steeds kieren overblijven waardoor licht je slaapkamer kan binnensijpelen. Als je iemand bent die echt volledige duisternis nodig heeft om te slapen, raden we je van één de onderstaande top drie verduisterende raambekleding aan.

1. Duette® shades met LightLock™

Duette® shades hebben een dubbele laag stof in honingraatstructuur. Dit creëert een isolerende barrière voor je raam zodat de temperatuur in je slaapkamer mooi op peil blijft. Zo heb je minder last van hete zomernachten of koude winternachten. In een verduisterende stof met een LightLock™ zijprofiel zijn ze onze beste verduisterende optie. Het profiel bevat een zwarte strip die het buitenlicht absorbeert zodat het niet weerkaatst in je slaapkamer.

verduisterende Duette® shades: zonder LightLock™ - met LightLock™
raam verduisteren slaapkamer: rolgordijn met cassette en verduisteringsprofielen raam verduisteren slaapkamer: rolgordijn met cassette en verduisteringsprofielen

2. Rolgordijnen met cassette en verduisteringsprofielen

Laat je verduisterende rolgordijnen op maat in je slaapkamer monteren in een cassette met verduisteringsprofielen. De cassette is beschikbaar in verschillende breedtes en hoe breder, hoe meer verduistering. De verduisteringsprofielen zijn borstels aan zowel de onderkant van je rolgordijn als in de zijkanten van de cassette. Omdat rolgordijnen een plat product zijn, is er sowieso minder ruimte voor lichtkieren, maar dankzij deze borstels worden ze nog meer geminimaliseerd.

raam verduisteren op maat: layering van verduisterende gordijnen met shutters raam verduisteren op maat: layering van verduisterende gordijnen met shutters

3. Layering met gordijnen

Om lichtkieren verder te minimaliseren, kan je beide bovenstaande producten of andere (verduisterende) raambekleding combineren met verduisterende gordijnen op maat. Deze trend heet layering. Het voegt diepte en dimensie toe aan je slaapkamer, laat je spelen met kleuren, texturen en motieven, en laat je raambekleding combineren die aan verschillende praktische behoeften voldoet. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor lichtdoorlatende plissé shades voor privacy overdag en verduisterende gordijnen voor ’s nachts.

brochure raamdecoratie op maat

Download de brochure

Laat je inspireren door onze volledige collectie raamdecoratie op maat.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

TIP: Wordt natuurlijk wakker met automatische raamdecoratie

Alle bovenstaande opties zijn beschikbaar met ons gemotoriseerde bedieningssysteem PowerView® automation. Hiermee kan je niet alleen je raam elektrisch verduisteren, maar ook wakker worden met daglicht in plaats van een agressieve wekker. Stel je tijdsschema’s in de app in en de rest gaat vanzelf!

"Onlangs kocht ik 3 verduisterende Duette® shades met PowerView® voor de slaapkamers van mij en mijn kinderen en ze werken echt veel beter dan ik had kunnen denken!" -Sam