Reinigingsinstructies Vouwgordijnen

Haal het vouwgordijn van de bovenrail af. Voor het reinigen van de stof van je vouwgordijn is aan de bovenzijde een wasinstructie bevestigd. De bovenrail kan met een niet-agressief reinigingsmiddel worden schoongemaakt.

Ter voorkoming van ernstige vervuiling raden we aan je vouwgordijnen regelmatig af te stoffen met een plumeau of met een stofzuiger op een lage stand. Vlekken kan je eerst zo snel mogelijk met een zachte spons en lauwwarm water (max. 30˚ C) met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel proberen verwijderen.

Stof wassen – zonder trekkoorden

  1. Laat het vouwgordijn volledig zakken. Haak de koorden los van de onderste ringetjes en til deze uit de ringen of lusjes. Indien een magneetsysteem wordt gebruikt, noteer dan de positie van de baleinen en aan welke kant de magneten zich bevinden. Bij lichte stoffen bevinden deze magneten zich om de beurt links en rechts van het vouwgordijn. Bij zwaardere stoffen bevinden alle magneten zich aan dezelfde zijde.
  2. Neem de baleinen en (indien van toepassing) onderlat uit het vouwgordijn. Trek aan de bovenrail de stof los van de klittebandbevestiging. Volg de instructies van het waslabel dat zich aan de bovenzijde van het vouwgordijn bevindt. Plaats na het wassen de onderlat en de baleinen in hun oorspronkelijke positie terug.
  3. Maak het vouwgordijn weer aan de bovenlat vast en hang de koorden vast door ze door de ringetjes of lusjes te halen en ze vervolgens aan de onderste ringen vast te haken waarbij de opening van de haken naar binnen wijzen.

Stof wassen – met trekkoorden

  1. Laat het vouwgordijn volledig zakken. Er dient geen trekkoord meer om de conus gedraaid te zijn. Neem de baleinen en (indien van toepassing) onderlat uit het vouwgordijn. Indien een magneetsysteem wordt gebruikt, noteer dan de positie van de baleinen en aan welke kant de magneten zich bevinden. Bij lichte stoffen bevinden deze magneten zich om de beurt links en rechts van het vouwgordijn. Bij zwaardere stoffen bevinden alle magneten zich aan dezelfde zijde.
  2. Trek aan de bovenzijde de stof los van de klittebandbevestiging op de bovenrail. Haal het koord van de geleidehaak en trek de koordclip eruit. Trek aan de bovenrail de stof los van de klittebandbevestiging. Volg de instructies van het waslabel dat zich aan de bovenzijde van het vouwgordijn bevindt.
  3. Plaats na het wassen de onderlat en de baleinen in hun oorspronkelijke positie terug en volg deze stappen in omgekeerde volgorde om het vouwgordijn weer terug te plaatsen op de bovenste lat.