Reinigingsinstructies Verticale Jaloezieën

Verticale Jaloezieën – Stoffen lamelen

Bij Verticale Jaloezieën met stoffen lamellen dient u enkele richtlijnen aan te houden voor het reinigen i.v.m. de beschermlaag die zorgt voor stevigheid en duurzaamheid van de lamel. Het reinigingsadvies is sterk afhankelijk van de stofkwaliteit. Wanneer u niet zeker weet welke kwaliteit u gekocht heeft, raadpleeg dan eerst de Luxaflex® dealer.

Classic, Comfort, Ecostyle Dust-Block, Globe, Globe Sanaplus, Globe Structure, Panorama, Unisoft
Deze kwaliteiten zijn te reinigen in de wasmachine. Wij adviseren dit te beperken tot 1 à 2 maal per jaar omdat anders de beschermlaag wordt aangetast.

Handel als volgt:
Haal de lamellen uit de bovenrail. Rol de lamellen op (om een kunststof rol) zonder onderplaten en verbindingsketting, zet de rol vast met rijggaren of elastiek en doe deze in een kussensloop. Kies een wolprogramma op 30°C en gebruik een niet-synthetisch wasmiddel. Laat de lamellen goed uitspoelen, beslist niet centrifugeren. Hang de lamellen met de onderplaten nat op aan de rail. Eventueel kunt u de lamellen nastrijken (polyester-stand) met behulp van een vochtige doek.

Atlas Sheer, Beam, Cosmic Dust-block, Crepe, Essentials Dust-block, Meridian, Microscreen, Miyake, Morawa, Mozaïek, Ray, Snake sheer, Solo sheer, Waterfall sheer
Deze kwaliteiten zijn met de hand te reinigen in lauwwarm water – Mag niet in de wasmachine

Handel als volgt:
Haal de lamellen uit de bovenrail. Rol de lamellen op (om een kunststof rol) zonder onderplaten en verbindingsketting, zet dezevast met rijggaren of elastiek. Maak een handwarm sopje, beslist niet warmer dan 30°C, met een niet-synthetisch wasmiddel. Dompel de lamellen onder en laat deze niet langer dan 30 minuten weken. Spoel ze uit met koud water. Hang de lamellen met de onderplaten nat op aan de rail. Eventueel kunt u de lamellen nastrijken (polyester-stand) met behulp van een vochtige doek.

Antares, Crepe Metal, Daydream, Elements, Memphis, Motion Topar Plus, Perla Topar, Phantom, Prelude Topar Plus, Prestige black-out, Prestige dim-out, Prestige Reex, Solo burn-out, Sonate Topar, Vinera, Waterfall
Deze kwaliteiten zijn te reinigen met een zachte borstel of spons – NIET in de wasmachine en NIET onderdompelen.

Handel als volgt:
Maak een handwarm sopje, beslist niet warmer dan 30°C, met een niet-synthetisch wasmiddel. Reinig de lamellen plaatselijk en voorzichtig met een zachte borstel. LET OP! Wanneer u te lang en te heftig boent, beschadigt de beschermlaag van de lamellen.

Verticale Jaloezieën – panel – aluminium – pvc lamelen

Panel
Bij Verticale Jaloezieën Panels dient u enkele richtlijnen aan te houden voor het reinigen i.v.m. de beschermlaag die zorgt voor stevigheid en duurzaamheid van de lamel. Wanneer u niet zeker weet raadpleeg dan eerst de Luxaflex® dealer.

Deze kwaliteiten zijn te reinigen met een zachte borstel of spons – NIET in de wasmachine en NIET onderdompelen.

Handel als volgt:

Maak een handwarm sopje, beslist niet warmer dan 30°C, met een niet-synthetisch wasmiddel. Reinig de lamellen plaatselijk en voorzichtig met een zachte borstel maar alleen de stof en niet de houten of aluminium strips, zonder ze uit de bovenbak te halen.

LET OP! Wanneer u te lang en te heftig boent, beschadigt de beschermlaag van de lamellen.

Aluminium lamellen
Verticale Jaloezieën met aluminium lamellen zijn eenvoudig met een stofdoek of vochtige doek te reinigen.

Pvc lamellen
Verticale Jaloezieën met pvc lamellen zijn eenvoudig met een stofdoek of vochtige doek te reinigen.

Terug naar overzicht