Plissé en Duette®: 5x verschillen en overeenkomsten

“Wat is het verschil tussen Plissé Shades en Duette® Shades?” Deze vraag krijgen we regelmatig. Op het eerste gezicht lijken de twee soorten raamdecoratie inderdaad op elkaar door de symmetrisch gevouwen stof die zich als een harmonica in elkaar vouwt. Toch zijn er belangrijke verschillen. Lees hieronder hoe Plissé en Duette® Shades in veel opzichten op elkaar lijken, maar tegelijkertijd heel verschillend zijn.

Welke van de twee soorten raambekleding je ook kiest, je maakt hoe dan ook een goede keuze. Plissé en Duette® Shades hebben deze positieve eigenschappen gemeen.

pastelgroene Duette® Shades pastelgroene Duette® Shades

Overeenkomst #1: Verschillende kleuren en transparanties

Zowel Plissé als Duette® Shades zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zelfs dessins, en in verschillende transparanties, zoals transparant of verduisterend. Denk bij Plissé Shades aan stoffen met een subtiel kleurverloop, delicate bloemmotieven, etnische motieven of een effen stof in een verscheidenheid aan kleuren. Ook onze Duette® Shades vind je in prachtige kleuren en exclusieve patronen, van klassieke naturellen, over trendy pastels tot inspirerende texturen. Geheel naar jouw smaak!

Overeenkomst #2: Keuze uit duurzame stoffen

Bij elke nieuwe collectie gaan we op zoek naar nieuwe duurzame initiatieven. Zo zijn de Revival Plissé stoffen gemaakt met 100% gerecycleerd polyester garen en industrieel afval. Bovendien zijn ze Cradle to Cradle Certified® (Bronze), wat een verantwoorde keuze en stimulatie van het kringloopprincipe garandeert. In onze Duette®-collectie is de stof Eternity de duurzaamheidskampioen. Deze bestaat voor 40% uit gerecycleerde PET-flessen.

Overeenkomst #3: Speciale ramen

Een belangrijke overeenkomst tussen de voorliggende soorten raamdecoratie, is hun veelzijdigheid wat betreft raamvormen en -types. Het maakt niet uit welke vorm je raam heeft – cirkel, boog, driehoek, trapezium… − of welk soort raam je hebt – dak, draai-kiep of erker −, geen raam is gek genoeg voor Luxaflex® Plissé en Duette® Shades. Dat heb je met raambekleding op maat!

raamdecoratie voor speciale ramen: dakraam - boograam
raambekleding zonder boren voor draai-kiepramen raambekleding zonder boren voor draai-kiepramen

Overeenkomst #4: Montage zonder boren

Is het niet mogelijk of toegestaan om in je raamkozijn te boren, of doe je dit gewoon liever niet? Luxaflex® Duette® en Plissé Shades kunnen zonder boren geïnstalleerd worden via het FrameFix™ of TruFit®-systeem. De raamdecoratie wordt dan naadloos op het kozijn aangebracht met behulp van respectievelijk een magneet- of zelfklevend frame. Zo zijn de shades ook mogelijk voor speciale soorten ramen zoals draai- en kiepramen, die je dan gewoon kan blijven openen.

Overeenkomst #5: Flexibiliteit

Wil je zowel privacy als verduistering in een kamer? Luxaflex® Plissé en Duette® Shades zijn verkrijgbaar met twee speciale systemen, zodat je op geen van beide hoeft in te leveren. Met hun combinatie van een transparante en een verduisterende stof zijn Dag & Nacht Shades de ideale keuze om lichtinval en privacy flexibel te regelen. Of kies voor Top-Down/Bottom-Up, een slim ontwerp waarmee je raamdecoratie van boven, onder of ergens daartussenin kan openen. Zo behoud je privacy en natuurlijke licht, terwijl je ongewenste inkijk blokkeert.

flexibele privacy- en lichtregeling: Dag & Nacht Shades - Top-Down/Bottom-Up

Overtuigd van beide? Toch zal je een keuze moeten maken. Hieronder vind je de vijf verschillen om je daarbij te helpen.

Verschil #1: Look

Plissé Shades hebben een enkele plooi zodat je de koordjes door de stof ziet lopen. Dit geeft ze een speelse, frisse en creatieve uitstraling. Duette® Shades daarentegen hebben een dubbele plooi, waardoor een strakke, elegante en stijlvolle woonsfeer ontstaat. Deze verschillen in look komen ook terug in de beschikbare kleuren en dessins per product.

Verschil #2: Verduistering

Hoewel beide soorten raambekleding verkrijgbaar zijn in verduisterende stoffen, zullen Duette® Shades altijd iets beter verduisteren. Dat komt doordat Plissé Shades gaatjes hebben waar de koorden – nodig om de shades te bedienen – doorheen lopen, waar een beetje licht kan doorsijpelen. Bij Duette® Shades daarentegen lopen de koorden tussen de twee lagen stof door, zodat je geen lichtdoorlatende gaatjes hebt.

isolerende raambekleding: Duette® Shades Architella® isolerende raambekleding: Duette® Shades Architella®

Verschil #3: Regeling van de temperatuur

Uniek aan Duette® Shades is de honingraatstructuur die de kamertemperatuur reguleert. Tussen de twee lagen stof zit stilstaande lucht die als isolerende barrière voor je ramen fungeert. Dit houdt ruimtes koeler in de zomer en warmer in de winter. De allerbeste keuze zijn onze Architella stoffen. Die bestaan uit een dubbele laag stof zodat je drie isolerende lagen hebt.

Verschil #4: Geluiddemping

De barrière die ontstaat dankzij de honingraatstructuur, maakt Duette® Shades niet alleen isolerend op vlak van temperatuur, maar ook op vlak van geluid. Ze maken je woning minder gehorig en weren tot wel 60% geluidsweerkaatsingen. Ideaal voor gezinswoningen met veel ramen en harde vloeren!

Verschil #5: StainStop®

Heb je sloddervossen in huis of ben je op zoek naar raamdecoratie voor je keuken of badkamer? Kies dan voor Plissé Shades met onze speciale StainStop® coating. Deze maakt ze antistatisch en vocht- en vuilafstotend, waardoor ze heel gemakkelijk schoon te maken en in optimale conditie te houden zijn. Zo blijven ze er jarenlang stijlvol en levendig uitzien!

Keuze gemaakt en klaar voor de volgende stap?