Hoe voorkom je inkijk door je raam? 5 tips

  • Luxaflex® blog
  • Tips

We stelden jullie onlangs enkele vraagjes over gluren en privacy, en de resultaten waren opvallend: 80% kijkt wel eens bij anderen naar binnen, maar 60% voelt zich soms zelf onaangenaam bekeken in huis. Dus wil je voortaan liever voorkomen dat mensen je in de zetel zien hangen of je zien dansen tijdens je wekelijkse schoonmaak? We geven je 5 tips om inkijk door je raam te vermijden.

1. Melkglas

Melkglas is aan één kant met zuur behandeld, zodat je er niet meer doorheen kan kijken. Wel schijnt er nog veel licht doorheen. Aangezien dit een vrij permanente oplossing is, wordt melkglas vooral gekozen voor ruimtes waar privacy altijd gewenst is, zoals de badkamer.

2. Raamfolie

Geen zin in de grote investering van nieuwe ramen? Creëer hetzelfde effect met raamfolie. Deze plakfolie voor je ramen is er zelfs in verschillende motiefjes en is eenvoudig zelf aan te brengen, over heel je raam of slechts een enkele strook. Kies voor statische raamfolie – die hecht via statische elektriciteit en dus gemakkelijk weer te verwijderen is – om wat te experimenteren met hoe je de folie het liefst ophangt.

privacy raamdecoratie: Plissé Shades Top-Down/Bottom-Up in de keuken privacy raamdecoratie: Plissé Shades Top-Down/Bottom-Up in de keuken

3. Raambekleding

Met raamdecoratie kan je privacy creëren en tegelijkertijd je interieur een esthetische upgrade geven. De beste raambekleding tegen inkijk volgens ons:

  • Met horizontale jaloezieën kan je inkijk en lichtinval flexibel regelen door de lamellen eenvoudig in de gewenste stand te kantelen.
  • Luxaflex® Plissé en Duette® Shades zijn beschikbaar in verschillende transparanties, en met de juiste transparantie is je privacy meteen gegarandeerd. Wil je liefst nog naar buiten kunnen kijken? Dan is een transparante stof iets voor jou. Kies daarentegen voor een lichtdoorlatende stof om ook te genieten van privacy wanneer het buiten donker is en binnen licht.
  • Met de optie Top-Down/Bottom-Up realiseer je de perfecte balans tussen lichtinval en privacy. Open je raamdecoratie van bovenaf, van onderaf of ergens daartussenin, en laat een extra streepje licht toe waar sowieso niemand naar binnen kan kijken. Ook geschikt voor draai-kiepramen en zonder in je kozijn te hoeven boren!

“We hebben het ‘top down bottom up’ systeem gekozen. […] Het gordijn kan nog eens extra naar beneden gaan zodat we wel nog uitzicht hebben maar onze buren ons uiteindelijk toch niet zien zitten. Top systeem !” -Sarah

brochure raamdecoratie op maat

Download onze gratis brochure

En laat je inspireren door alle Luxaflex® raamdecoratie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

Shutters met planten tegen inkijk in de slaapkamer Shutters met planten tegen inkijk in de slaapkamer

4. Planten

Groene vingers? Dan zijn planten en bloemen een leuke oplossing voor minder inkijk door je ramen. Creëer een mooi ensemble van kleine en grote planten, hangplanten en sta-planten. Gebruik een plantenstandaard om beter in de hoogte te kunnen werken. Bovendien is al dat groen goed voor je humeur en de luchtkwaliteit in huis, en kunnen ze de perfecte toevoeging zijn om je interieurlook helemaal af te maken.

TIP: Last van inkijk bij je keukenraam? Wees lekker efficiënt en ga voor kruidenplanten.

5. Raamschildering

Een iets gewaagdere, maar leuke optie als je kinderen hebt of gewoon graag zelf creatief bezig bent: een raamschildering. Met speciale raamverf kan je de creatie altijd weer wegvegen om te kunnen experimenteren en af te wisselen. Leuk idee, maar geen groot kunstenaar? Roep de hulp in van een creatieve vriend of vriendin!