Het beste rolgordijn voor jouw dakraam

  • Tips

Zo’n schuin dak straalt een zekere gezelligheid uit. Maar wanneer er effectief onder geleefd wordt, kan de zon al snel voor onaangename hitte of hinderlijk licht zorgen. Wil je daarom je dakraam voorzien van een rolgordijn? We geven je enkele pointers voor de beste keuze, afhankelijk van de functie van de ruimte in kwestie.

verduisterende dakraamrolgordijnen in de slaapkamer verduisterende dakraamrolgordijnen in de slaapkamer

Dakraamrolgordijn in je slaapkamer

Meestal bevindt zich onder de schuine wand een slaap- of logeerkamer. In dat geval moet het rolgordijn goed verduisteren, zodat jij of je gasten kunnen genieten van een ongestoorde nachtrust. Kies daarom voor een verduisterende stof, die overigens niet alleen het licht, maar ook de warmte van de zon tegenhoudt zodat je in de zomer geen last hebt van klamme nachten. Omdat Luxaflex® Rolgordijnen op maat worden gemaakt en in een cassette worden geleverd, heb je geen last van lichtlekkage langs de zijkanten.

Wat de kleur betreft, zijn rustige tinten zoals ecru, wit of lichtgrijs altijd een goeie keuze. Kleuren hebben namelijk een psychologisch effect, dus deze tinten zetten ons goed op weg naar een aangename nachtrust. Kleurbeleving is echter vaak heel persoonlijk. Laat je dus zeker niet meteen afschrikken om een meer opvallende kleur te kiezen − misschien zelfs met een dessin − als je je slaapkamerraam of -ramen wil inzetten als accent in een verder rustiger interieur. Je hoeft je in je kleurkeuze ook zeker niet te beperken tot donkere tinten zoals zwart, donkerblauw of donkergrijs. Het is namelijk niet de kleur, maar de transparantiegraad van de stof die de mate van verduistering bepaalt.

Dakraamrolgordijn in je home office

Vooral de laatste jaren zijn veel zolderkamers omgetoverd tot studeerkamer, thuiskantoor of hobbyruimte. Als je van plan bent om overdag langere tijd onder een schuin dak door te brengen, zijn twee zaken essentieel: optimale lichtregeling en de juiste kamertemperatuur. Kies een (semi-)transparante stof om directe zonnestralen en een groot deel van de warmte tegen te houden, maar toch te genieten van natuurlijk daglicht.

zonwerend rolgordijn dakraam in je home office zonwerend rolgordijn dakraam in je home office

Iets anders?

Gebruik je de ruimte met schuin raam als speelkamer, opslagruimte of gewoon niet zo vaak? Luxaflex® raamdecoratie wordt weliswaar altijd op maat gemaakt, maar we bieden ook rolgordijnen die qua prijs goed aansluiten bij andere merken die standaardmaten leveren, maar wel met een veel ruimere keuze aan kleuren en dessins.

Dakraamrolgordijnen op maat

Bij doe-het-zelfzaken, woonwarenhuizen of dakraamleveranciers zijn dakraamrolgordijnen verkrijgbaar in een beperktere keuze aan standaardkleuren en alleen in standaardmaten. Wil je echter net dat beetje meer? En wil je vooral rolgordijnen die perfect op je dakraam passen, zodat er geen zonlicht langs de zijkanten naar binnen kan sijpelen? Luxaflex® Rolgordijnen op maat zijn verkrijgbaar in meer dan 500 stoffen in verschillende kleuren, texturen en dessins. Zo kan je je dakraam afstemmen op de rest van je interieur, waaronder eventuele andere ramen, en optimaal genieten van verduistering of zonwering. Daarin ligt het verschil!

PS: Deze blogpost doorgenomen, maar stiekem geen fan van rolgordijnen? Onze Plissé Shades, Duette® Shades en Horizontale Jaloezieën passen ook op je dakramen.