De beste raamdecoratie voor grote ramen

  • 16 februari 2024
  • Luxaflex® blog
  • Tips

Mooie grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht, doen een kamer groter lijken en bieden een onbelemmerd uitzicht vanuit je luie stoel. Maar soms kunnen ze te veel licht, inkijk en warmte of koude creëren, dus is het belangrijk om ze op de juiste manier te bekleden. Maar welke raambekleding is het beste voor een groot raam?

Op maat van jouw ramen, behoeften en interieur

Niet alle grote ramen zijn hetzelfde, dus ga voor een oplossing op maat. Bedenk voor je bezoek aan een specialist welke praktische behoeften je hebt bij je raam, zoals het voorkomen van tocht of het vermijden van schittering door de zon. Denk ook na over het totale visuele plaatje. Raambekleding met grote afmetingen is in gesloten toestand als het ware een verlenging van je muur, dus beschouw bij het plannen van de look van de kamer je grote raam zeker niet als bijzaak.

Flexibele jaloezieën

Kijkt je grote raam uit op straat of op een tuin met uitzicht op de buren, maar wil je toch kunnen genieten van wat leven op straat of het landschap? Jaloezieën, zowel verticaal als horizontaal, verlenen je privacy en houden het zonlicht uit je ogen, waarbij nog een stukje van het uitzicht behouden blijft. Verticale jaloezieën zijn dan ook nog eens geschikt voor schuine ramen en met houten jaloezieën maak je een elegante verbinding tussen de natuur achter het glas en je interieur.

raambekleding voor groot raam: verticale jaloezieën - houten jaloezieën
Silhouette® shades voor groot raam Silhouette® shades voor groot raam

Innovatieve Silhouette® shades

Combineer de zachtheid van stof met de flexibiliteit van jaloezieën. Een Silhouette® shade bestaat uit lamellen met aan elke kant een laag stof die zonlicht filtert en je interieur beschermt tegen verkleuring door UV-stralen. Je kan de lamellen kantelen of het product volledig optrekken zoals een rolgordijn. Met een ClearView™ stof geniet je ook van al deze voordelen, maar met extra zicht naar buiten. Qua look zijn Silhouette® shades verkrijgbaar in een heleboel aantrekkelijke kleuren voor elke interieurstijl, van trendy en klassieke neutrale tinten in wit en crème tot zachte grijs- en blauwtinten.

Functionele rolgordijnen

Voor een raam in een erker of nis worden vaak klassieke gordijnen gekozen, maar een rolgordijn kan een nettere oplossing zijn. Het past strakker in het kozijn, zodat je ongestoord een bureau of zitmogelijkheid voor het raam kan plaatsen. Je kan meerdere rolgordijnen naast elkaar hangen, zodat je meer mogelijkheden hebt om de individuele hoeveelheid licht te regelen die door elk deel van het raam valt, of je kan kiezen voor een Largo rolgordijn met één doek dat het volledige raam bedekt voor een uiterst strakke look.

In een neutraal interieur kunnen rolgordijnen een vleugje kleur toevoegen en de sfeer totaal veranderen wanneer ze volledig uithangen. Houd bij meerdere rolgordijnen naast elkaar niet per se vast aan het idee dat ze met elkaar moeten matchen. Door kleuren en patronen af te wisselen, kunnen de rolgordijnen met elkaar spelen en voorkom je dat een groot raam een monotoon zwaar blok wordt.

rolgordijnen voor een groot raam - Largo rolgordijn
energiebesparende Duette® shades voor groot raam energiebesparende Duette® shades voor groot raam

Energiebesparende Duette® shades

Isolerende raambekleding helpt de temperatuur in huis op peil te houden en zo te besparen op je energierekening. Duette® (Architella®) shades zijn bezonder isolerend dankzij een dubbele laag stof met daartussen een isolerende luchtlaag. Ze houden de warmte binnen en koude buiten op koude dagen, en houden de koelte binnen en hitte buiten op warme dagen. Zo bespaar je op verwarmings- en koelingskosten, die met grote ramen of raampartijen anders flink kunnen oplopen.

layering van gordijnen met plissé shades layering van gordijnen met plissé shades

Klassieke gordijnen

Niet te vergeten is natuurlijk de meest bekende vorm van raambekleding: gordijnen. Ze blijven een elegante oplossing voor grote ramen, beschikbaar in transparante tot verduisterende stoffen. Combineer verschillende stoffen om aan verschillende wensen te voldoen, bijvoorbeeld lichtfiltering met uitzicht overdag en volledige privacy ’s avonds. Je kan gordijnen ook combineren met andere raamdecoratie; voor een combinatie van de flexibiliteit van jaloezieën of shades met de elegantie van bijpassende gordijnen aan de zijkanten. Zo heb je ook dubbel de warmte- en geluidsisolerende voordelen van raambekleding.

Met weloverwogen raamdecoratie kan je van je grote ramen de ster van je interieur maken, met alle praktische voordelen van dien.

Luxaflex® brochure

Download je Luxaflex® brochure

Ontdek onze raamdecoratieoplossingen voor al je ramen, van klassieke gordijnen tot geautomatiseerde innovatieve jaloezieën.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gelukt!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.