Veelgestelde vragen

Meer informatie over

Veelgestelde vragen


Waar kan ik de kleuren en stoffen van een product vinden op de website?

Op de productpagina kunt u uw favoriete raambekleding van dichtbij bekijken in een selectie van kleuren, stoffen en materialen. Om alle opties te bekijken, bezoekt u uw plaatselijke Luxaflex® showroom.

NB: Door verschillen in printers, scanners, monitors en internetbrowsers treden variaties op in de kleur, textuur, details, het contrast en de helderheid. De kleuren en stoffen ervaart u het best door een bezoek te brengen aan uw plaatselijke Luxaflex® showroom.


Waar kan ik meer te weten komen over producten die Luxaflex® onlangs heeft geïntroduceerd?

Onze innovaties worden vaak belicht op de homepagina van deze website en op onze social media kanalen.


Waar kan ik meer te weten komen over milieuvriendelijke producten van Luxaflex®?

Rolgordijnen
Onze Greenscreen® stoffen zijn milieuvriendelijk en zijn gemaakt van biologisch afbreekbare en hernieuwbare bronnen, en zelfs van gerecycled PET. De Greenscreen® stoffen zijn verkrijgbaar voor onze populaire rolgordijnen.

De meeste van onze rolgordijnen zijn gecertificeerd door OEKO-TEX® 100, GREENGUARD of Cradle to Cradle. Deze stoffen zijn gegarandeerd vrij van potentieel schadelijke stoffen. Daardoor dragen ze bij aan een gezonder binnenklimaat.

Houten jaloezieën
Meer dan 90% van het hout dat in de houten horizontale jaloezieën van Luxaflex® is verwerkt, heeft een FSC® keurmerk.

Het FSC-logo geeft aan dat een product is gemaakt van hout uit goed beheerde bossen, en wordt onafhankelijk verleend overeenkomstig de regels van de Forest Stewardship Council®.

Dit houdt in dat het bos van herkomst is geïnspecteerd en geëvalueerd volgens de sociale, economische en milieubeginselen en -criteria die door de Forest Stewardship Council zijn overeengekomen.

Duette® Shades
De Duette® Shades zijn de originele energiebesparende jaloezieën. Ze zijn het resultaat van meer dan twintig jaar ontwikkeling en bieden u de perfecte combinatie van stijl en functie voor uw hele huis.

De unieke celstructuur van de Duette® Shades is ontworpen om lucht binnenshuis op te sluiten en waardevolle isolatie te bieden die de warmte binnenhoudt in de winter en op slimme wijze weert in de zomer.

Dit zorgt voor extra warmte en comfort en voor een welkome besparing op uw energierekening.

Horizontale jaloezieën
De Luxaflex® horizontale jaloezieën worden gemaakt van 98% gerecycled aluminium en worden gefabriceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Verticale jaloezieën
Om ervoor te zorgen dat onze producten bijdragen aan een gezondere leefomgeving zijn de meeste van onze stoffen lamellen gecertificeerd door OEKO-TEX® 100 en/of GREENGUARD. Dit houdt in dat er tijdens het productieproces geen schadelijke stoffen worden gebruikt en dat onze producten de luchtkwaliteit verbeteren.

Wij bieden door Cradle to Cradle gecertificeerde Greenscreen® stoffen aan die van herbruikbare en PVC-vrije materialen zijn vervaardigd.


Wat is uv-bescherming?

Uv is de afkorting van ‘ultraviolet’. Ultraviolette zonnestraling kan ernstige schade aanrichten. Het is belangrijk dat onze producten de uv-straling van de zon blokkeren om vloeren en meubels te beschermen tegen verbleking en andere vormen van schade.

De uv-bescherming is de hoeveelheid mogelijk schadelijke uv-straling die door onze producten wordt tegengehouden. Onze niet-transparante producten blokkeren doorgaans 98% tot 99% van de uv-straling. Zelfs onze transparante producten, zoals de Silhouette® Shades, kunnen tot 88% van de uv-stralen blokkeren bij open lamellen.


Waar kan ik meer te weten komen over de verschillende bedieningssystemen van Luxaflex®?

Bezoek onze pagina Bedieningen om meer te leren over de handmatige en elektrische bedieningsopties.

Wat betekent “design en vakmanschap” voor de producten van Luxaflex®?

Alle Luxaflex® producten worden ontworpen in onze ultramoderne ontwikkelingslocatie in Nederland en steeds voor u op maat gemaakt.

Ga naar Projecten website voor meer informatie over onze project producten.


Verkoopt Luxaflex® rechtstreeks aan consumenten?

De producten van Luxaflex® zijn uniek. Elk product wordt speciaal voor u op maat gemaakt..

Om ervoor te zorgen dat uw ervaringen met het aankopen en gebruiken van uw Luxaflex® product optimaal zijn, verkopen wij ons merk uitsluitend via een nationaal netwerk van professioneel opgeleide dealers en showrooms.

Bij de Luxaflex® showroom krijgt u deskundig advies. Ook bieden de showrooms professionele meet- en installatiediensten bij u thuis aan om ervoor te zorgen dat u het juiste product voor uw huis kiest. Daarom worden de producten van Luxaflex® momenteel niet online verkocht.


Kan ik de producten ruilen?

De producten van Luxaflex® worden op maat gemaakt en kunnen niet worden teruggebracht of geruild, tenzij er sprake is van een defect overeenkomstig de Luxaflex® garantie. U kunt de opties echter ook bespreken met uw dealer, die bepaalt welke oplossingen mogelijk zijn.

Hoe vind ik een Luxaflex® showroom bij mij in de buurt?

Ga naar onze locator van erkende Luxaflex® showrooms en vul uw postcode in. Dan verschijnt een lijst met erkende dealers bij u in de buurt.

Waar kan ik voorbeelden van producten bekijken?

U kunt het volledige assortiment van Luxaflex® kleuren en materialen terugvinden in de Luxaflex® staalboeken. Contacteer uw plaatselijke Luxaflex® dealer om voorbeelden van uw favoriete producten te bekijken. Ga naar de locator van erkende Luxaflex® dealer showrooms om een dealer bij u in de buurt te vinden.

Waar kan ik meer informatie vinden over de Luxaflex® raambekleding voor professioneel gebruik

Bezoek onze projecten website voor meer informatie.

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Vind hier uw dichtstbijzijnde Luxaflex® dealer.

E-mail

info@luxaflex-belgium.be