Energiebeheersing

Innovatie en stijl

Luxaflex® is een toonaangevend in het realiseren van grote energiebesparingen bij ramen. In 1985 vonden wij de zeer energie-efficiënte Duette® Shades uit, als antwoord op de energiecrisis van het eind van de jaren zeventig.

De Duette® Architella® Shades zijn onze laatste innovatie. Ze hebben een honingraat-in-honingraat-ontwerp dat de energie-efficiëntie nog verder verhoogt.

Wij blijven nadenken over de impact van al onze raambekledingen. Zonder energie-efficiënte raambekleding kan tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen ontsnappen.

64 mm Duette® Architella® Shades
64 mm Duette® Architella® Shades
Duette® Shades - Dag en nacht optie
Duette® Shades - Dag en nacht optie

De beste tips om energie te besparen bij ramen:

  1. Zorg ervoor dat uw ramen en deuren goed bestand zijn tegen het weer
  2. Houd de ramen dicht wanneer u de verwarming of airconditioning heeft ingeschakeld.
  3. Open uw raambekleding tijdens zonnige winterdagen om gratis zonnewarmte binnen te laten en sluit ze ‘s nachts om de warmte binnen te houden.
  4. Sluit uw raambekleding tijdens zomerdagen om de hitte buiten te houden.

Op deze drie belangrijke manieren helpen de producten van Luxaflex® u om energie te besparen bij ramen:

1. Isolatie

Tijdens de wintermaanden ontsnapt de warmte via de ramen naar buiten, terwijl de hitte tijdens de zomermaanden door diezelfde ramen naar binnen stroomt. Met isolerende raambekleding kunt u het energieverbruik verminderen, op verwarmings- en koelkosten besparen en een comfortabeler sfeer creëren.

2. Zonnewarmteregulering

De warmte die de zon produceert – zonne-energie – komt in de winter van pas bij het verwarmen van uw huis, maar kan in de zomer leiden tot onplezierig hoge temperaturen binnenshuis, waardoor uw airconditioningkosten stijgen. Veel raambekledingen van Luxaflex® helpen om de zonnewarmte te beheersen door deze in de winter binnen te laten en in de zomer zoveel mogelijk te weren.

3. Daglicht

Daglicht is een manier om kamers te verlichten met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Door natuurlijk licht toe te laten in een kamer verminderen veel van onze raambekledingen de behoefte aan andere soorten verlichting, waardoor u minder energie verbruikt.

Isolatie
Isolatie
Zonnewarmte controle
Zonnewarmte controle

Bezoek uw plaatselijke Luxaflex® showroom om onze energiebesparende Duette® Shades te bekijken en om deskundig advies te krijgen over uw huis.