Kleur van het Jaar 2023: Wild Wonder™

2023 inzetten met een nieuwe look voor je interieur? Levis geeft je een duwtje in de rug met de Kleur van het Jaar 2023 Wild Wonder™. Nog meer inspiratie nodig? Er werden vier kleurenpaletten samengesteld rond de kleur die je op jouw manier in je woning kan verwerken – van muurkleuren tot meubels, accessoires en raamdecoratie.

Maak kennis met Wild Wonder™! Een positieve, natuurlijke gele tint die ons verbindt met het buitenleven en ons binnen beter doet voelen. Voor de keuze van de twintigste Kleur van het Jaar liet verfspecialist Levis zich inspireren door de magie, kracht en potentie van de natuur. Elk jaar is er de oogst, waarna de natuur opnieuw aan het werk gaat. Wild Wonder™ is dan ook een mix van tarwegeel met lichtgroene ondertonen. Wild verwijst naar het vrije gevoel van de natuur en Wonder naar de natuurlijke magie overal om ons heen.

Kies jouw look

Met Wild Wonder™ kan je verschillende kanten op. Je kan een zacht interieur creëren door de natuurlijke tint te combineren met accessoires van natuurlijke materialen. Denk aan houten jaloezieën, linnen gordijnen of kasten met webbing. Breng nog meer natuur in huis door de groene ondertoon van Wild Wonder™ naar boven te halen door het te combineren met planten.

Meer fan van een uitgesproken interieur? Combineer Wild Wonder™ met kleuren en materialen die je in de natuur niet snel tegenkomt. Zo contrasteert de natuurlijke ondertoon van Wild Wonder™ met de eigentijdse accenten en ontstaat een speels effect. Denk bijvoorbeeld aan rode horizontale jaloezieën, roze kussens of kasten met veel glas.

de natuur in huis met Wild Wonder™ – Kleur van het Jaar 2023 de natuur in huis met Wild Wonder™ – Kleur van het Jaar 2023

Meer kleurinspiratie nodig om jouw look te vinden? Laat je leiden door de vier kleurenpaletten van 2023, die de verschillende manieren waarop de natuur ons kan inspireren weerspiegelen.

de verschillende manieren waarop de natuur ons kan inspireren

(bron: Mynewdesk)

kleurenpallet Lush: rust & comfort (foto: Levis) kleurenpallet Lush: rust & comfort (foto: Levis)

Lush: rust & comfort

Het kleurenpalet Lush bestaat uit tinten die geïnspireerd zijn op tuinen en bossen die ons een kalm en opgewekt gevoel geven, zoals groen, bruin en zacht lila. De natuur heeft namelijk een voedende rol voor onze (geestelijke) gezondheid. Bij extentie is aangetoond dat groen diepgaande positieve effecten heeft op zowel onze fysieke als onze mentale gezondheid. Een leefruimte die ons verbindt met de natuur kan zo therapeutisch werken en ons ondersteunen in moeilijkere tijden.

kleurenpallet Buzz: vreugde & harmonie (foto: Levis) kleurenpallet Buzz: vreugde & harmonie (foto: Levis)

Buzz: vreugde & harmonie

Het kleurenpalet Buzz is geïnspireerd op de natuurlijke energie en biodiversiteit in weiden, prairies en graslanden. Met vrolijke tinten als roze en oranje brengt het palet vitaliteit en verbondenheid in een ruimte. Daardoor is het ideaal voor ruimtes waar mensen samenkomen. Combineer een enkele tint uit Buzz met Wild Wonder™ of creëer een kleurrijk geheel uit meerdere tinten.

kleurenpallet Raw: warm & rijk (foto: Levis) kleurenpallet Raw: warm & rijk (foto: Levis)

Raw: warm & rijk

De tinten in het kleurenpallet Raw weerspiegelen de rijkdom en het creatieve potentieel van de natuurlijke bronnen en patronen om ons heen. Stro-, paddenstoel- en houtkleuren zijn rijke natuurtinten die niet overweldigend overkomen. De gedurfdere donkerdere opties voegen diepte en karakter toe aan je woning.

kleurenpallet Flow: rust & balans (foto: Levis) kleurenpallet Flow: rust & balans (foto: Levis)

Flow: rust & balans

Het kleurenpalet Flow is geïnspireerd op de getijden, golven en de natuurlijke ritmes van de aarde. Tinten die doen denken aan schelpen, grind en zand zijn frisse, neutrale en tijdloze kleuren die rust en evenwicht in huis brengen. De door Flow voorgestelde tinten brengen zo de zee in je woning!