Haal het daglicht naar binnen!

  • Tips

Van je home office tot je slaapkamer: Daglicht kan wonderen doen. Lees hier hoe de juiste lichtinval je kan helpen productief thuis te werken, uitgerust wakker te worden en zo zelf het zonnetje in huis te zijn.

Luxaflex® Duette® Shades Top-Down/Bottom-Up in home office Luxaflex® Duette® Shades Top-Down/Bottom-Up in home office

Voor een betere thuiswerkplek…

Thuiswerkers weten het als geen ander: niets zo vervelend als te weinig licht op je werkplek. Je raakt sneller vermoeid, je productiviteit zakt zienderogen en je wordt er gewoon niet vrolijker van. Om je werk goed te kunnen doen, heb je simpelweg voldoende licht nodig – en dan liefst natuurlijk licht.

De ideale oplossing? Raambekleding waarmee je de natuurlijke lichtinval kan sturen. Ga bijvoorbeeld voor verticale jaloezieën: je kan de lamellen in elke stand tuimelen om de zonnestralen naar wens binnen te laten en een direct zicht naar buiten te behouden. Ook de Plisse en Duette® Shades van Luxaflex® laten je heel flexibel spelen met licht dankzij de optie Top-Down/Bottum-Up die je het beste uit je dag laat halen: open je raambekleding vanaf de bovenkant, de onderkant of ergens tussenin en vind het perfecte evenwicht tussen licht en uitzicht.

Luxaflex® Plissé Shades in de slaapkamer Luxaflex® Plissé Shades in de slaapkamer

… én een beter humeur

Wist je dat je je raamdecoratie kan programmeren, zodat je jaloezieën automatisch openen bij het ochtendgloren? De slimme bediening PowerView® Automation van Luxaflex® brengt je instant van zzz naar zalig!

Want licht is een bondgenoot om uitgerust wakker te worden. Natuurlijk licht zorgt er ’s morgens voor dat je goed op gang komt. Haal gerust ook een frisse neus buiten, zo verdwijnt meteen het laatste restje slaap uit je lichaam.

Zeker in de donkere maanden is het goed om je voldoende bloot te stellen aan natuurlijk daglicht. Dat komt omdat zonlicht een positief effect heeft op je stemming. Het is een ideale manier ook om die winterblues te verzachten. Australisch onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen meer serotonine − ons gelukshormoon − hebben op heldere, zonnige dagen dan op donkere, bewolkte dagen, ongeacht of het koud of warm weer is. De reden voor een goed humeur heeft dus niets te maken met de temperatuur, wél met de hoeveelheid daglicht. Iedereen klaar voor een streepje zon?

Luxaflex® Silhouette® Shades Luxaflex® Silhouette® Shades