Gluren bij de buren?

  • Nieuws

Dat durven we wel, zo blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau iVOX. Ze polste bij 1.000 Belgen naar hun gluurgehalte en gevoel van veiligheid thuis. En hoewel we het vaak niet kunnen laten om bij anderen binnen te turen, zijn we zelf wel erg gesteld op onze privacy. Maar geen nood, als specialist in raamdecoratie hebben we bij Luxaflex® tal van oplossingen in huis om de natuurlijke lichtinval te sturen én je privacy te garanderen.

Gesteld op privacy

De cijfers liegen er niet om. Zeven op de tien Belgen geven aan dat privacy in huis belangrijk is om je goed te voelen. Eén op de vijf krijgt zelfs een onbehaaglijk gevoel als mensen kunnen binnenkijken. Leeftijd blijkt daarbij een grote rol te spelen: hoe jonger, hoe sneller we ons bekeken en onveilig voelen in huis. Hoe ouder, hoe minder erg we het vinden dat mensen kunnen binnenkijken en een glimp van ons leven opvangen.

Anderzijds… vinden we het zelf maar al te leuk om bij buren binnen te gluren. Volgens het onderzoek kijkt zo goed als de helft van de Belgen wel eens door de ramen van bekenden en onbekenden. Hoe jonger, hoe minder we die neiging kunnen onderdrukken. Verrassend: wie zichzelf in huis al eens bekeken voelt, kijkt op zijn beurt vaker binnen bij anderen.

Bepaal zelf de mate van inkijk

Gelukkig heeft Luxaflex® heel wat flexibele en gluurbestendige oplossingen in huis. Zo kan je met onze Plissé en Duette® Shades makkelijk de natuurlijke lichtinval filteren én je privacy garanderen. Ook onze Horizontale Jaloezieën laten je flexibel kiezen hoeveel inkijk en lichtinval je wil. Daarbij haalt de optie Top-Down/Bottom-Up het beste uit de dag: open je raamdecoratie vanaf de bovenkant, de onderkant of ergens tussenin en vind het perfecte evenwicht tussen licht en uitzicht.